Μυστικά οργάνωσης για μαμάδες που λατρέψαμε στο TikTok

Έξυπνα tips οργάνωσης για μαμάδες

Μαργαρίτα Νικολάου
Μυστικά οργάνωσης για μαμάδες που λατρέψαμε στο TikTok
Photo by NeONBRAND on Unsplash

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα από τη γιαγιά μου, είναι το πώς να καθαρίζω καλά και σωστά. Είναι μάλιστα και ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί όταν ήμουν έφηβη να μην μάζευα τίποτε, να πέταγα τα παπούτσια μου αριστερά και δεξιά και να παρατούσα όπου έβρισκα τα ρούχα μου, όμως από τη μέρα που έγινα μαμά ως δια μαγείας, έγινα ψυχαναγκαστική με την τάξη και την καθαριότητα του σπιτιού. Όχι, δεν θα αναφέρω τα στρωμένα και ίσια ριχτάρια του καναπέ, που θέλω να είναι στην εντέλεια γιατί αλλιώς δεν μπορώ να πιω καφέ το πρωί. Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα για εμάς τις ψυχαναγκαστικές και θα το ανοίξω σε άλλο άρθρο μου.

organosi spitiou 2

Photo by Yehleen gaffney on Unsplash

Μεγάλη βοήθεια; Η μανούλα και το Pinterest

Σε ό,τι είχε να κάνει με την οργάνωση είχα καλή δασκάλα. Τη μαμά μου. Κάθε φορά που ερχόταν στο σπίτι να μας επισκεφθεί, έπιανε τα συρτάρια της κουζίνας και τα ντουλάπια με τα τάπερ και ως δια μαγείας τα έβαζε σε τάξη. Μανούλα βλέπετε.

Όταν πάλι έλειπε η μανούλα μου, άνοιγα το κινητό και έψαχνα στο Pinterest για έξυπνα hacks που θα με βοηθούσαν στην οργάνωση του σπιτιού. Υπέροχες ιδέες για κουτιά, θήκες, κρεμάστρες, αυτοκόλλητα και γενικότερα υπέροχα πράγματα που εφάρμοζα στην καθημερινότητά μου. Δεν θα αναφέρω για όλα εκείνα τα hacks που με βοήθησαν να στήσω το βρεφικό δωμάτιο, ώστε όλα να είναι σωστά τακτοποιημένα και τα αντικείμενα τοποθετημένα σε σημεία που θα μπορούσα να βρω και να χρησιμοποιήσω εύκολα.

Το TikTok στη ζωή της σύγχρονης μαμάς

Και κάπως έτσι, τα χρόνια πέρασαν και ήρθε στη ζωή μας το TikTok. Εντάξει, σε αυτό βοήθησε και λίγο η καραντίνα που μας κράτησε για "πολλύυυυυυ" καιρό μέσα στα σπίτια μας. Λες και έβλεπα έναν νέο κόσμο οργάνωσης μπροστά μου. Γράφοντας το hashtag #OrganizingTikTok κατάφερα να βρω απίθανα tips, hacks, κόλπα, μυστικά (πείτε τα όπως θέλετε) για την οργάνωση του σπιτιού και αυτός είναι και ο λόγος που μοιράζομαι μαζί σας μερικά από τα αγαπημένα μου.

Οργάνωση επιτραπέζιων παιχνιδιών

Οργάνωση ταψιών και πυρέξ

Οργάνωση μαχαιροπίρουνων

<

Οργάνωση ψυγείου

Οργάνωση ντουλαπιού μπάνιου

Οργάνωση πετσετών μπάνιου

Οργάνωση ντουλαπιού κάτω από τον νεροχύτη

Οργάνωση παιδικών ρούχων

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved