Tips για μαμάδες: Στίγματα μούχλας - Πού βρίσκονται, πώς θα τα αντιμετωπίσετε

  • Τι είναι τα στίγματα μούχλας
  • Πού βρίσκονται;
  • Τι προκαλούν τα στίγματα μούχλας;
  • Πώς θα αντιμετωπίσετε τα στίγματα μούχλας
Tips για μαμάδες: Στίγματα μούχλας - Πού βρίσκονται, πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Τι είναι τα στίγματα μούχλας

Τα στίγματα μούχλας είναι εκείνοι οι πράσινοι ή μαύροι λεκέδες που εμφανίζονται στα σημεία όπου υπάρχει αρκετή υγρασία. Δεν πρόκειται για απλές βρομιές, όπως συνήθως πιστεύουν οι νέες νοικοκυρές αλλά για μικροοργανισμούς που μπορεί να γίνουν και επικίνδυνοι για την υγεία αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά.

Πού βρίσκονται;

Συνήθως τα στίγματα μούχλας μπορεί να τα δει κανείς γύρω από τον νεροχύτη, από την μπανιέρα, τον νιπτήρα, ακόμη και μέσα στα ντουλάπια που βρίσκονται κάτω από τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα.

stigmata mouxlas 2

Τι προκαλούν τα στίγματα μούχλας;

Όσο και αν δεν το πιστεύετε, τα στίγματα μούχλας μπορεί να προκαλέσουν βήχα, ναυτία, αλλεργικές αντιδράσεις, αναπνευστικά προβλήματα και κάποιες φορές μέχρι και πυρετό.

Πώς θα καθαρίσετε τη μούχλα

Μία λύση είναι το ξίδι. Το λευκό ξίδι καθαρίζει τα σκοτεινά σημεία και αφαιρεί τους μύκητες και τα βακτήρια. Ψεκάστε με λευκό ξίδι το μπάνιο ή τα πλακάκια που έχουν στίγματα μούχλας, αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα σκουπίστε το και καθαρίστε με νερό.

Μια δεύτερη λύση είναι η μαγειρική σόδα. Έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση των στιγμάτων μούχλας. Βάλτε σε λίγο νερό μια κουταλιά της σούπας σόδα, δημιουργώντας μια πάστα, τρίψτε με αυτή τα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί μούχλα, αφήστε να δράσει 10 με 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε πολύ καλά.

stigmata mouxlas 1

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα στίγματα μούχλας

Αν λοιπόν θέλετε να καθαρίσετε τα στίγματα μούχλας ή να αποφύγετε να δημιουργηθούν μέσα στο σπίτι σας θα πρέπει αρχικά να αερίζετε σχολαστικά το σπίτι όλες τις εποχές. Ακόμη και τον χειμώνα που κάνει περισσότερο κρύο. Επιπλέον, θα πρέπει να ελέγχετε την θερμοκρασία και την υγρασία στους χώρους που δεν υπάρχουν παράθυρα και τα ντουλάπια που βρίσκονται κάτω από το νεροχύτη ή μέσα από τα οποία περνάνε σωλήνες ύδρευσης για τυχόν διαρροές νερού.

Μην ξεχνάτε να αερίζετε καλά τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου μετά τον γενικό καθαρισμό που τους κάνετε ή μετά από μεγάλη συγκέντρωση υδρατμών.

Τέλος, μην τοποθετείτε υγρά πανιά ή πετσέτες μέσα στα ντουλάπια. Πάντα να φροντίζετε να είναι στεγνά πριν τα βάλετε στην θέση τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved