Tips για μαμάδες: Πώς θα αφαιρέσετε τη μούχλα από τον τοίχο και τα ρούχα

Πώς θα καθαρίσετε τη μούχλα στο σπίτι;

Tips για μαμάδες: Πώς θα αφαιρέσετε τη μούχλα από τον τοίχο και τα ρούχα

Η μούχλα είναι ίσως ο χειρότερος και πιο βρωμερός εχθρός κάθε νοικοκυράς. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις μούχλα στους τοίχους του μπάνιου, στα ρούχα που ξεχάστηκαν στο πλυντήριο ή ακόμη και μέσα στους τοίχους της ντουλάπας...

Ναι, ναι αυτό το τελευταίο το καταλαβαίνουν μόνο όσοι έχουν παλιές ντουλάπες που είναι απευθείας τοποθετημένες στον τοίχο...

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς πώς να καθαρίσει τη μούχλα από οποιαδήποτε επιφάνεια στο σπίτι του και το μυστικό στην καθαριότητα είναι να αφαιρεθεί η μούχλα πριν εξαπλωθεί και γίνει μεγαλύτερο πρόβλημα.

Παρακάτω θα δείτε έναν πλήρη οδηγό που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη μούχλα και τις βρωμιές.

moyxla apo toixous 1

Πριν αρχίσετε:

  • Φορέστε μάσκα για να μην εισπνέετε τις μυρωδιές από τα απορρυπαντικά που ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε
  • Φορέστε γάντια
  • Πάρτε μια βούρτσα για τρίψιμο
  • Πάρτε ένα μαλακό πανί για στέγνωμα και καθάρισμα
  • Προμηθευτείτε χλωρίνη και λευκό ξύδι
  • Έχετε μια λεκάνη κοντά σας
  • Προμηθευτείτε κάποιο προϊόν που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της μούχλας.

Πώς θα φύγει η μούχλα από τα ρούχα

moyxla apo toixous 4

Αν τα ρούχα που έχουν μούχλα είναι λευκά, βάλτε σε μια λεκάνη με δύο λίτρα χλιαρό νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι χλωρίνη. Αφήστε τα να μουλιάσουν για δεκαπέντε με 20 λεπτά ξεπλύνετε τα με άφθονο νερό. Έπειτα βάλτε τα στο πλυντήριο και πλύντε τα κανονικά με το απορρυπαντικό, το μαλακτικό και το λευκαντικό που συνήθως χρησιμοποιείτε.

Στα χρωματιστά ρούχα -μιας και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη- για σίγουρα αποτελέσματα, προσθέστε 100ml λευκού ξυδιού στον κάδο ή στη θήκη του πλυντηρίου και πλύντε τα στην μεγαλύτερη δυνατή θερμοκρασία.

Πώς θα φύγει η μούχλα από τους τοίχους

moyxla

Τρίψτε τους τοίχους με μια βούρτσα μέχρι να ξεφορτωθείτε τη μούχλα. Τέλος περάστε με ένα μαλακό πανί για να φύγει τελείως η βρωμιά.

Αν η επιφάνεια είναι αρκετά πορώδης, μη χρησιμοποιείτε τη βούρτσα για να μην καταστρέψετε τον τοίχο. Προσπαθήστε να την αφαιρέσετε με ένα μαλακό πανί.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό απορρυπαντικό που θα "σκοτώσει" βακτήρια και μικρόβια.

Πώς θα φύγει η μούχλα από τις επιφάνειες του μπάνιου

moyxla apo toixous 3

Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα και στην περίπτωση του μπάνιου.

Επίσης θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι που θα φτιάξετε μόνες σας.

  • Χρησιμοποιήστε αδιάλυτο λευκό ξύδι απευθείας στις επιφάνειες του μπάνιου ή της κουζίνας
  • Χρησιμοποιήστε χλωρίνη. Ανακατέψτε 1 κούπα χλωρίνη σε τρία λίτρα νερό. Απλώστε στην επιφάνεια και καθαρίστε απαλά με πανί χωρίς να τρίψετε.
  • Χρησιμοποιήστε αμμωνία. Ανακατέψτε 50% αμμωνία και 50% νερό. Ψεκάστε τις προβληματικές επιφάνειες, αφήστε για 2 με 3 ώρες και έπειτα καθαρίστε.

ΠΟΤΕ μην ανακατεύετε χλωρίνη και αμμωνία μαζί ή με άλλα καθαριστικά.

Έξτρα μυστικό: Όταν κάνετε μπάνιο ανοίξτε το παράθυρο. Έτσι δεν θα μένει η υγρασία στους τοίχους και τα πλακάκια και δεν θα μεγαλώσει το πρόβλημα. Το ίδιο να κάνετε και στην κουζίνα όταν πλένετε τα πιάτα. Όσο για τα ρούχα; Απλά φροντίστε να μην τα ξεχνάτε στη λεκάνη ή μέσα στο πλυντήριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved