Back to School: Πώς θα βρεις ό,τι χρειάζεται το μικρό σου σε δύο μόλις ώρες

Νομίζατε ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά μετά τις διακοπές; Αμ δε!

Μαργαρίτα Νικολάου
Back to School: Πώς θα βρεις ό,τι χρειάζεται το μικρό σου σε δύο μόλις ώρες

Και λέω "αμ δε" γιατί μπορεί η κόρη μου να είναι 11 ετών, να έχει μπροστά της την τελευταία τάξη του δημοτικού, όμως δεν παύει να είναι παιδί. Παιδί που συνήθισε την μανούλα όλους αυτούς τους μήνες να δουλεύει από το σπίτι, μανούλα που είχε κοντά της στις διακοπές, μανούλα που συνήθισε να έχει δίπλα της σχεδόν δυο χρόνια τώρα.

Και λέω συνήθισε, γιατί όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψω στο γραφείο πριν μερικές μέρες ήρθαν ερωτήσεις που δεν περίμενα ότι θα ακούσω, όπως; "Και τι; Τώρα εσύ θα πας στη δουλειά;", "Γίνεται να δουλεύεις από το σπίτι;", "Και εγώ ποιον θα έχω μαζί μου;".

Κάπως έτσι και βλέποντας την στεναχώρια της (απόλυτα κατανοητή μιας και το παιδί μου με συνήθισε στο σπίτι) αποφάσισα να της κάνω μια πρόταση.

"Λοιπόν, θες να κάνω κοπάνα για μερικές ώρες ώστε να περάσουμε χρόνο μαζί; Δύο ώρες πιστεύεις σου φτάνουν να πάμε μέχρι το Golden Hall να αγοράσουμε μερικά ρούχα και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για την επιστροφή στο σχολείο;"

Οι λέξεις "κοπάνα", "Golden Hall", "Αγοράσουμε" μάλλον την έκαναν να θέλει να περάσει δυο ωρίτσες μαζί μου.

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 17

Κάπως έτσι, βρήκα μια δικαιολογία και βρέθηκα για ψώνια. Φόρμες, μπλουζάκια, κάλτσες, εσώρουχα, μπουφάν, πρωτότυπα θερμός για το νερό της, τσαντάκια για να αποθηκεύει το φαγητό της, παγούρια για νερό, ήταν μόνο μερικά από όλα όσα είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να αγοράσουμε. Όσο για το αν μας έφτασαν οι δύο ώρες που είχαμε στην διάθεσή μας; Φυσικά και ναι, μιας και η Νικόλ θεώρησε ότι επρόκειτο για κάποιο challenge.

Έτσι ρυθμίσαμε τα ρολόγια μας και ξεκινήσαμε!

LAPIN HOUSE, 1ος Όροφος

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 23
golden hall 2
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 14

Ξεκινήσαμε από τον πρώτο όροφο! Μας αρέσει να ξεκινάμε από πάνω και να κατεβαίνουμε προς τα κάτω! Μπήκαμε στα Lapin House και βρήκαμε ένα εκπληκτικό φόρεμα για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Για την πρώτη μέρα που θα δει ξανά τον δάσκαλό της, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της και την ημέρα που θα γεμίσει με βιβλία την καινούρια της τσάντα. Ό,τι πιο "back to school" και "girly" το βρήκαμε εδώ.

DPAM (Du Pareil au Même), 1ος όροφος

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 4
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 6

Σειρά είχε το DPAM. Kατάστημα που θα βρει κανείς τα πάντα. Από ρούχα για την σχολική χρονιά μέχρι παπούτσια! Όπως έγινε και με εμένα μιας και βρήκαμε ένα απίθανο αθλητικό ζευγάρι παπούτσια σε animal print αποχρώσεις. Μόλις τα είδε, τα ζήτησε στο νούμερό της, τα δοκίμασε και μπήκαν στην τσάντα για το σπίτι.

Sugar n’ Spice, 1ος όροφος

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 1
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 2
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 3

Στα Sugar n' Spice, ακριβώς δίπλα, βρήκε ένα απίθανο ρολόι, που το ήθελε οπωσδήποτε για να ελέγχει τις ώρες των διαλειμμάτων. "Μαμά, θέλω αυτό το ρολόι, για να ξέρω τι ώρα θα βγαίνουμε για διάλλειμα". Μαζί με το απίθανο ρολόι που βρήκε, διάλεξε και ένα παγούρι για το νερό της με γκλίτερ.

MILKSHAKES AND DREAMS, 1ος Όροφος

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 24
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 26
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 25

Σταθερή αξία για εμάς, το MILKSHAKES AND DREAMS. Τι να σας πω; Για τα τσαντάκια που βρίσκουμε κάθε φορά εκεί; Για τα απίθανα λαστιχάκια μαλλιών, τα θερμός για το κολατσιό της στο σχολείο (και όχι μόνο) ή για το καταπληκτικό τσαντάκι που θα δείτε παραπάνω που διάλεξε για να παίρνει μαζί της τα σνακ που ετοιμάζουμε για τα διαλλείματα...

PETIT BATEAU, Ισόγειο

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 12
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 13

Οι πρώτες βροχές ήρθαν και εκτός από ένα καταπληκτικό μπουφάν, τα παιδιά χρειάζονται και ένα απίθανο αδιάβροχο για να μην βρέχονται. Τα καλύτερα αδιάβροχα με διαφορά θα τα βρείτε στο Petit Bateau, σε όμορφα χρώματα για κάθε ηλικία. Η κόρη μου όπως βλέπετε διάλεξε το μπλε και το συνδύασε άψογα με μια κίτρινη αδιάβροχη τσάντα που θα χρησιμοποιεί στις εξωσχολικές της δραστηριότητες.

Frattina, Ισόγειο

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 8
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 9
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 10

Για το Frattina σας έχω μιλήσει και στο παρελθόν. Είναι από τα πρώτα καταστήματα που εμπιστεύτηκα και που αγοράζω ρούχα για την κόρη μου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ρίξαμε μια ματιά για αθλητικές ζεστές φόρμες, απαραίτητα ρούχα για τη νέα σχολική χρονιά. Αν και το μάτι της έπεσε επάνω και σε κάτι όμορφες, τούλινες φούστες, πουκάμισα και ένα αμάνικο μπουφάν, περιοριστήκαμε στα ρούχα που θα χρειαστούμε αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

Gap kids, Ισόγειο

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 19
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 20
golden hall 3

Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδιά, πάντως το δικό μου τρελαίνεται αυτή την περίοδο για τα tie dye ρούχα. Και κάπως έτσι, δεν διέφυγε της προσοχής της αυτό το απίθανο tie dye φούτερ που διάλεξε αμέσως μόλις μπήκαμε στο κατάστημα της GAP.

attica, Ισόγειο & 1ος όροφος

golden hall agores epistrofi sto sxoleio 21
golden hall agores epistrofi sto sxoleio 22
golden hall 1

Για το τέλος αφήσαμε το παιδικό μπουφάν. Για εμένα είναι αρκετά σημαντική η αγορά του μπουφάν της χρονιάς. Πρέπει να είναι άνετο, μοντέρνο και φυσικά ζεστό μιας και αυτό θα φορά το παιδί στο σχολείο. Ήξερα ότι στο attica θα έβρισκα αυτό που χρειαζόμουν και το βρήκα. Μεταξύ του ροζ που δοκίμασε και του μαύρου, που υπήρχε στην βιτρίνα, μπορείτε να φανταστείτε ποιο διάλεξε;

Κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τις αγορές μας στο Golden Hall και ακόμη μια φορά διαπίστωσα ότι είναι τέλειο να ξεκλέβεις μια-δυο ώρες και να τις αφιερώνεις στο παιδί σου. Ώρες που θα γεμίσουν και εσένα ενέργεια και το μικρό σου. Ώρες που θα ενισχύσουν το δέσιμό σας και που θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά.

Ακολουθήστε το παράδειγμά μου, κάντε "κοπάνα" (τους αρέσει να τους λέτε ότι κάνετε κάτι "παράνομο" και μάλιστα για χάρη τους) και πηγαίνετε και εσείς στο Golden Hall. Το κατάστημα που τα έχει όλα για τα παιδιά σας αλλά και για εσάς.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά. Μικρά και μεγάλα!

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved