Λεκέδες από κεράσια: Εύκολοι τρόποι να τους αφαιρέσετε από τα ρούχα

Ο λεκές από κεράσια είναι δύσκολος αλλά ναι, μπορεί να εξαφανιστεί από τα ρούχα.

Λεκέδες από κεράσια: Εύκολοι τρόποι να τους αφαιρέσετε από τα ρούχα

Τα κεράσια είναι νόστιμα και τραγανά. Ειδικά αυτή την περίοδο που είναι η εποχή τους, αποτελούν τα αγαπημένα φρούτα των παιδιών.

Ωστόσο, οι λεκέδες που αφήνουν στα ρούχα θεωρούνται από τους πιο δύσκολους καθώς δεν φεύγουν εύκολα. Συνήθως το πιο συχνό λάθος που κάνουν όλοι είναι να τρίψουν το σημείο γρήγορα πιστεύοντας ότι έτσι θα φύγει ένα μεγάλο μέρος του λεκέ. Με τον τρόπο αυτό όμως, ο λεκές διεισδύει ακόμα περισσότερο στις ίνες του ρούχου.

kerasia

Τι πρέπει να κάνετε

  • Μόλις δείτε το λεκέ από κεράσι, πλύντε το σημείο με άφθονο νερό χωρίς να το τρίψετε. Αφήστε το νερό να τρέχει πάνω από το λεκέ ώστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα.
  • Εάν ο λεκές έχει ήδη ποτίσει, προσπαθήστε να τον διαλύσετε πριν το ξεπλύνετε: Διαποτίστε το σημείο με ένα φυσικό οξύ όπως χυμό λεμονιού ή ξύδι. Περιμένετε για μερικά λεπτά πριν το ξέβγαλμα (πάντα από την ανάποδη πλευρά του ρούχου).
  • Στη συνέχεια τρίψτε το λεκέ με απορρυπαντικό και πλύντε το στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε τη θερμότερη θερμοκρασία που είναι κατάλληλη για το ύφασμα και βεβαιωθείτε ότι το έχετε ελέγξει προτού το στεγνώσετε, καθώς μια στάμπα στο στεγνωτήριο μπορεί να προκαλέσει λεκέ.
  • Εάν ο λεκές εξακολουθεί να υπάρχει, επαναλάβετε τη διαδικασία χυμού λεμονιού ή ξιδιού, αυτή τη φορά αφήνοντάς το για 15 έως 20 λεπτά πριν το πλύνετε ξανά. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα για το λεκέ.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αφαιρέσετε αυτό τον έντονο και επίμονο λεκέ. Δείτε τους στο βίντεο που ακολοθεί:



Πηγή:thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved