Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις του γάλακτος που πρέπει να γνωρίζετε

Το γάλα έχει κι εναλλακτικές χρήσεις.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις του γάλακτος που πρέπει να γνωρίζετε

Το γάλα αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό της διατροφής των παιδιών και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, βιταμίνη D και πολλά άλλα σημαντικά συστατικά.

Δεν είναι όμως μόνο θρεπτικό έχει κι άλλες χρήσεις που δεν είναι τόσο γνωστές.Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

Μάσκες προσώπου

Οι σπιτικές μάσκες προσώπου με κύριο συστατικό το γάλα, προσφέρουν στη επιδερμίδα πλούσια ενυδάτωση. Προσθέστε νερό σε ένα φλιτζάνι γάλα σε σκόνη και ανακατέψτε για να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε την πάστα στο δέρμα σας ως μάσκα και αφήστε την για περίπου μισή ώρα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Ανακουφίζει τα τσιμπήματα

Τα τσιμπήματα από έντομα προκαλούν έντονη φαγούρα και ερυθρότητα. Φτιάξτε μια πάστα χρησιμοποιώντας αλάτι, γάλα και νερό. Βάλτε την πάστα στο τσίμπημα και αφήστε να δράσει μερικά λεπτά.

Αφαίρεση λεκέδων από μελάνι

Το γάλα χρησιμοποιείται στην αφαίρεση λεκέδων μελανιού από υφάσματα. Βυθίστε το σημείο με το λεκέ σε γάλα και λεμόνι για μερικά λεπτά (προσέξτε να μη ξεθωριάσει το σημείο). Κατόπιν τρίψτε το και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Αφαίρεση χρώματος από τα δάχτυλα

Αν όταν ζωγραφίζετε, τα χέρια σας ή των παιδιών βάφονται με χρώμα, χρησιμοποιήστε γάλα για να τα καθαρίσετε. Βυθίστε τα σε ένα μπολ με γάλα, αφήστε για λίγο και στη συνέχεια τρίψτε τα απαλά.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πού αλλού μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το γάλα:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved