Εντυπωσιακό! 8χρονος λύνει 3 κύβους του Ρούμπικ ταυτόχρονα σε 1 λεπτό

Το μικρό αγόρι δικαίως κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Εντυπωσιακό! 8χρονος λύνει 3 κύβους του Ρούμπικ ταυτόχρονα σε 1 λεπτό
kids.guinnessworldrecords.com

Ο Athara R. Bhat από την Ινδία μπορεί να λύσει τρεις κύβους του Ρούμπικ ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας χέρια και πόδια, σε μόλις 1 λεπτό και 29,96 δευτερόλεπτα. Το μικρό αγόρι έσπασε το ρεκόρ που ίσχυε μέχρι πρότινος για έξι μόλις δεύτερα και αποδεικνύει ότι και κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου μετράει.

Η συγκεκριμένη ενασχόληση απαιτεί γρήγορη σκέψη και ακόμα πιο γρήγορες κινητικές δεξιότητες. Όλα ξεκίνησαν όταν τρία χρόνια πριν, ο Athara πήγε στο World Cube Association (WCA) στην Ινδία. Εκεί γνώρισε τον Krishnam Raju Gadiraju που έχει κατακτήσει πολλά βραβεία κι έχει καταρρίψει πολλά ρεκόρ.

"Το όνειρό μου να γίνω σαν και αυτόν ξεκίνησε εκεί" αναφέρει ο Αthara στο kidsguinessworldrecords.com.

Ένα χρόνο αργότερα, το αγοράκι συμμετείχε στο talent show "Best Talent of Karnataka". Στην αρχή έλυνε κύβους με τα πόδια του και στον τελικό για πρώτη φορά έλυσε τρεις κύβους χρησιμοποιώντας χέρια και πόδια ταυτόχρονα. Το κοινό κατενθουσιάστηκε.

Κατά την πανδημία, ο Athara πέρασε αρκετό χρόνο στο σπίτι και είχε την ευκαιρία να κάνει καθημερινή πολύωρη εξάσκηση. Σύμφωνα με το αγοράκι, η προσήλωση στον στόχο του, η συνεχής προσπάθεια και η αυτοπεποίθησή του ήταν αυτά που τον έκαναν να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο Γκίνες. Σε όλο αυτό το εγχείρημα, δίπλα του ήταν οι δύο τους γονείς, οι οποίοι πάντα τον στηρίζουν.

agorakia kuvos tou roubik 2

Ο κύβος του Ρούμπικ

Ο πρώτος κύβος του Ρούμπικ επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Erno Rubik. Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι είχαν πουληθεί παγκοσμίως κάνοντας τον, το εμπορικότερο παιχνίδι παζλ παγκοσμίως, ενώ θεωρείται και από τα πιο εμπορικά παιχνίδια στον κόσμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved