Ο Εθνικός Ύμνος για πρώτη φορά στη νοηματική γλώσσα

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τους δύο μαθητές.

Ο Εθνικός Ύμνος για πρώτη φορά στη νοηματική γλώσσα

Ένα πολύ ιδιαίτερο βίντεο με τον Εθνικό Ύμνο στη νοηματική γλώσσα δημιούργησε ο Σύλλογος Διδασκόντων της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα, με αφορμή τα την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το βίντεο προβλήθηκε στην ΕΡΤ και είναι η πρώτη φορά που ο Εθνικός Ύμνος αποτυπώνεται με τη γλώσσα της νοηματικής. Στο βίντεο ακούγεται η μελωδία που συνέθεσε ο Νικόλαος Μάντζαρος και δύο έφηβοι, ο Χρήστος και η Ελευθερία, αποδίδουν τους στίχους του Διονύσιου Σολωμού στη νοηματική γλώσσα.

Η Αγάπη Δημοπούλου, μέλος του Δ.Σ. των Διδασκόντων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι ιδέα αυτή γεννήθηκε ένα περίπου χρόνο πριν και ανήκει σε έναν εκπαιδευτικό του σχολείο κωφών Πεύκης. Ο Σύλλογος στη συνέχεια, επικοινώνησε με την Επιτροπή "Ελλάδα 2021" η οποία συνέδραμε στην υλοποίησή της.

Το όλο εγχείρημα δεν ήταν εύκολο και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω, ήρθε μετά από πολύμηνη και δύσκολη εργασία. Για τη μετάφραση του Εθνικού Ύπνου στη νοηματική συστάθηκε ειδική 18μελης επιτροπή με γλωσσολόγους, φιλόλογους, θεολόγους και καθηγητές της νοηματικής.

Το βίντεο κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο των ελληνικών media και προκαλεί συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved