Δίδυμα χωρίς καισαρική; Κι όμως γίνεται!

Περιμένετε δίδυμα; Πιθανότατα δεν χρειάζεται να προγραμματίσετε μια καισαρική τομή.

Δίδυμα χωρίς καισαρική; Κι όμως γίνεται!

Οι περισσότερες μητέρες μπορούν να γεννήσουν με ασφάλεια χωρίς χειρουργική επέμβαση, όπως αναφέρουν μελετητές σε νέα έρευνα.
Η εν λόγω έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την ανάγκη να γεννήσει μια μητέρα που περιμένει δίδυμα με καισαρική τομή.

Ο Δρ Jon Barrett της Sunnybrook, επικεφαλής στο Κέντρο Επιστημών Υγείας στο Τορόντο, οδήγησε σε μια μελέτη σε 25 χώρες, με 2.800 γυναίκες έγκυες σε δίδυμα. Ο ρόλος της τομής ή του φυσιολογικού τοκετού επικεντρώνεται στη θέση των μωρών. Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν μια καισαρική τομή, αν το πρώτο μωρό από τα δίδυμα έρχεται με τα πόδια.

Οι μισές από τις μητέρες είχαν προγραμματιστεί να κάνουν καισαρική τομή και οι υπόλοιπες να γεννήσουν φυσιολογικά. Το 40% της αν και είχε προγραμματιστεί να κάνει καισαρική κατέληξε να γεννήσει φυσιολογικά.

Περίπου 2% των νεογέννητων έχασαν τη ζωή τους ή είχαν ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά ο τρόπος της γέννησης δεν είχε καμία διαφορά. «Αυτά τα αποτελέσματα δεν δείχνουν ότι όλα τα σύνολα των διδύμων θα πρέπει να έχουν κολπικό τοκετό αλλά αν ο γιατρός έχει εμπειρία σε δίδυμες γεννήσεις και ξέρει πότε μια καισαρική τομή γίνεται απαραίτητη», λέει , ο Δρ Michael Greene από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved