Meghan Markle: Έχασε το δεύτερο μωρό της και τα λόγια της συγκλονίζουν

Μία κατάθεση ψυχής από την Meghan Markle για την απoβολή που βίωσε.

Meghan Markle: Έχασε το δεύτερο μωρό της και τα λόγια της συγκλονίζουν

Ενώ οι φήμες ότι είναι και πάλι έγκυος ολοένα και φούντωναν, η Meghan Markle αποκάλυψε στους New York Times ότι λίγους μήνες πριν έχασε το δεύτερο μωρό της.

Το συγκλονιστικό κείμενό της έχει τίτλο «Οι απώλειες που μοιραζόμαστε» και η διάσημη μαμά περιγράφει με αφοπλιστική ειλικρίνεια όλα τα συναισθήματα τις δύσκολες εκείνες στιγμές. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, έχασε το μωρό που κυοφορούσε τη στιγμή που κρατούσε στα χέρια της τον ενός έτους γιο της, Archie.

«Ήταν πρωί Ιουλίου και ξεκίνησε σαν όλες τις ημέρες. Έφτιαξα πρωινό, τάισα τα σκυλιά, πήρα βιταμίνες, βρήκα εκείνη την χαμένη κάλτσα, μάζεψα την κηρομπογιά που κύλησε κάτω από το τραπέζι. Έκανα τα μαλλιά μου αλογοουρά πριν σηκώσω τον γιο μου από την κούνια. Αφού άλλαξα πάνα, ένιωσα μια έντονη κράμπα. Έπεσα στο πάτωμα με το παιδί αγκαλιά μουρμουρίζοντας ένα νανούρισμα για να μας ηρεμήσω και τους δύο. Ο χαρούμενος τόνος ήταν αντίθετος με την αίσθησή μου ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ήξερα πώς όσο είχα αγκαλιά το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο.

Ώρες μετά, ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, κρατώντας το χέρι του συζύγου μου, ένιωθα την αδεξιότητα στην παλάμη του και του φίλησα τα δάκτυλα, βρεγμένα από τα δάκρυα και των δυο μας. Κοιτώντας δακρυσμένη τους ψυχρούς τοίχους, προσπάθησα να φανταστώ πώς θα το αντιμετωπίσουμε»

archie baftish 1

Η Meghan Markle αποφάσισε να γράψει αυτό το κείμενο στα πλαίσια της γιορτής των Ευχαριστιών και μοιράστηκε την ιστορία της λίγες εβδομάδες μετά την αποβολή της Chrissy Teigen, στέλνοντας το δικό της μήνυμα ότι η αποβολή δεν είναι ταμπού.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, την περίοδο μετά την αποβολή της έμαθε ότι σε ένα δωμάτιο με 100 γυναίκες, οι 10-20 από αυτές έχουν ζήσει την ίδια τραυματική εμπειρία, κάτι που όμως υποφέρουν σιωπηλά, χωρίς να μοιράζονται την οδύνη τους:

«Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει πως κουβαλάς έναν σχεδόν αβάσταχτο πόνο, που τον βιώνουν πολλοί αλλά λίγοι μιλούν γι΄αυτόν. Στον πόνο της απώλειάς μας, ανακάλυψα πως σε ένα δωμάτιο 100 γυναικών, οι 10 με 20 υπέφεραν μετά από μια αποβολή. Ναι, παρά το πόσο κοινό είναι το περιστατικό, η κουβέντα γι΄αυτό παραμένει ταμπού και το βιώνουμε με μια ντροπή μη ηθελημένη, διαιωνίζοντας έναν κύκλο μοναχικού πένθους.»

Καταλήγοντας, η Δούκισσα του Sussex, μίλησε για την φετινή γιορτή των Ευχαριστιών που είναι τόσο διαφορετική λόγω πανδημίας και παρακίνησε τους συμπολίτες της να ρωτήσουν τους γύρω τους εάν είναι καλά, ακόμα και αν τους χωρίζουν διαφωνίες ή μεγάλες αποστάσεις.

«Σε αυτή τη γιορτή των Ευχαριστιών, που ετοιμάζουμε μια γιορτή που δεν θα είναι παρόμοια με άλλες, πολλοί από εμάς μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, άρρωστοι, φοβισμένοι, παλεύοντας να βρούμε κάτι, ας ρωτήσουμε τους άλλους: Είσαι καλά; Όσο κι αν διαφωνούμε, όσο κι αν μας χωρίζει απόσταση, η αλήθεια είναι πως μπορούμε να είμαστε πιο ενωμένοι παρά τα όσα έχουμε υπομείνει ατομικά και συλλογικά.

Προσαρμοζόμαστε στη νέα κανονικότητα με πρόσωπα καλυμμένα από μάσκες και μαθαίνουμε να κοιτάμε τον άλλο στα μάτια, κάποιες φορές με βλέμματα γεμάτα ζεστασιά και κάποιες άλλες με δάκρια. Για πρώτη φορά, ως άνθρωποι βλέπουμε ξεκάθαρα ο ένας τον άλλο.

Είμαστε καλά;Θα γίνουμε»!

Πηγή φωτογραφιών: @sussexroyal

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved