Εκπαιδευτικοί φωτογράφισαν τους μαθητές σε κουτιά - Δείτε γιατί

Ο λόγος απλός αλλά η ιδέα φανταστική. 

Εκπαιδευτικοί φωτογράφισαν τους μαθητές σε κουτιά - Δείτε γιατί
facebook@Galway CSD

Η αναμνηστική φωτογράφιση των μαθητών μιας τάξης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι μια διαχρονική παράδοση.

Όμως, λόγω της πανδημίας πολλά σχολεία δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν αυτή την παράδοση. Η εξ αποστάσεως διδασκαλία, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων,κάθε άλλο παρά επιτρέπουν την κλασική πόζα των μαθητών με τον δάσκαλό τους στην αίθουσα ή το προαύλιο του σχολείου.

Λύσεις όμως υπάρχουν αρκεί να υπάρχει διάθεση κα όρεξη. Και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα δείτε, διαθέτουν και τα δύο!

Προκειμένου να μη στερήσουν τους μαθητές τους την σχολική φωτογραφία για το 2020- 2021, ζήτησαν από το κάθε παιδί να ποζάρει σε χάρτινο κουτί και στη συνέχεια με τη βοήθεια της τεχνολογίας, συνδύασαν όλες τις φωτογραφίες των μαθητών και το αποτέλεσμα ήταν πέραν των προσδοκιών τους.

paidi se kouti

Η Kat Marsch, δασκάλα Β ‘ Δημοτικού στο Ruth Hooker στο Selkirk Manitoba του Καναδά, ήταν μία από τις δασκάλες που κατάφερε να έχουν οι μαθητές της μια αναμνηστική σχολική φωτογραφία. « Οι μαθητές πρέπει να μένουν σε απόσταση τριών μέτρων μεταξύ τους, καθιστώντας αδύνατη μια φωτογράφιση με όλα τα παιδιά της τάξης», αναφέρει στο today.com . Έτσι, όταν είδε μια παρόμοια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να κάνει το ίδιο.

φώτο: facebook@ Kat Marsch

«Οι μαθητές μου σχεδίαζαν πώς θα τοποθετηθούν μέσα στο κουτί …Ήταν πολύ διασκεδαστικό και οι γονείς ήταν ενθουσιασμένοι με την εναλλακτική λύση και το γεγονός ότι τελικά καταφέραμε να τραβήξουμε μια" ασφαλή "φωτογραφία με τα παιδιά όλης της τάξης», προσθέτει.

Δεν ήταν όμως η μοναδική δασκάλα που εφάρμοσε αυτή την ιδέα. Και η Danielle McGee του Galway Central School στο Albany της Νέας Υόρκης μετά την απογοήτευση αρκετών γονιών που τα παιδιά δεν θα είχαν αναμνηστική σχολική φωτογραφία, σκέφτηκε τη λύση των χαρτόκουτων. «Τράβηξα κάθε παιδί ξεχωριστά σε χαρτόκουτο και το λάτρεψαν», δήλωσε η McGee.

paidia se koutia

Φώτο: facebook Galway CSD

Από τις ιδέες που σίγουρα θα βρουν πολλούς μιμητές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved