Σε αυτό το σχολείο τα αγόρια εκπαιδεύονται στις δουλειές του σπιτιού

Ισπανικό σχολείο καταρρίπτει τα στερεότυπα και η πρωτοβουλία του προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. 

Σε αυτό το σχολείο τα αγόρια εκπαιδεύονται στις δουλειές του σπιτιού

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση και πράγματι, μπορεί πλέον να είναι ευρέως αποδεκτό και τα τελευταία χρόνια οι άντρες να συνεισφέρουν όλο και περισσότερο στο νοικοκυριό, σίγουρα όμως υπάρχουν περιθώρια για πρόοδο μέχρι να κατακτηθεί η ισότητα των φύλων και σε αυτό τον τομέα.

Αυτό σκέφτηκε και η διοίκηση του Colegia Montecastelo, ενός ισπανικού σχολείου στην περιοχή Vigo της Ισπανίας. Με στόχο όχι μόνο την διδασκαλία πρακτικών δεξιοτήτων, αλλά κυρίως στο χτίσιμο νέων αξιών, το σχολείο ένταξε στο πρόγραμμα μαθημάτων την οικιακή οικονομία για αγόρια.

Οι νεαροί μαθητές μεταξύ άλλων μαθαίνουν να σιδερώνουν, να μαγειρεύουν, να ράβουν και να πλένουν τα ρούχα. Σύμφωνα μάλιστα και με το boredpanda.com, δεν ήταν λίγοι και οι μπαμπάδες που προθυμοποιήθηκαν να λάβουν μέρος στα μαθήματα, πλάι στους γιους τους.

Τις τελευταίες μέρες, οι φωτογραφίες των μαθητών εν ώρα μαθήματος κάνουν το γύρο του διαδικτύου και η πρωτοβουλία αυτή του σχολείου έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που αγκάλιασαν αυτήν τη προσπάθεια, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως με αυτό το μάθημα βάζουν ταμπέλες και κατατάσσουν τις δουλειές του σπιτιού ως μια γυναικεία υπόθεση, ενώ στην πραγαμτικότητα πρόκειται για δεξιότητες που θα έπρεπε να θεωρούνται χρήσιμες και απαραίτητες για οι όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Τέλος κάποιοι άλλοι, υποστηρίζουν ότι δεξιότητες αυτές δεν θα έπρεπε να μαθαίνονται στο σχολείο, αλλά στο σπίτι.

Δείτε τις φωτογραφίες από το μάθημα οικοκυρικών για αγόρια, στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook Colegio Montecastelo

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved