Κορονοϊός: Δασκάλα έχτισε τη δική της «ανοιχτή» τάξη για τους μαθητές της

Η ιδέα της δασκάλας που την έκανε viral στο διαδίκτυο. 

Κορονοϊός: Δασκάλα έχτισε τη δική της «ανοιχτή» τάξη για τους μαθητές της

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο επιστρέφουν στα σχολεία και η Lindsey Earle είναι μία δασκάλα της Ε' Δημοτικού που υποδέχτηκε ξανά τους μαθητές της μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές και τα εξ' αποστάσεως μαθήματα λόγω κορονοϊού.

Τους υποδέχτηκε όμως με έναν τρόπο διαφορετικό και σε έναν ιδιαίτερο χώρο. Η Lindsey έφτιαξε τη δική της «ανοιχτή», αυτοσχέδια αίθουσα για να μπορούν τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια. Όπως είναι γνωστό, ο κορονοϊός έχει λιγότερες πιθανότητες μετάδοσης σε ανοιχτούς χώρους και αυτό ακριβώς ήταν που ενέπνευσε τη δασκάλα να δημιουργήσει μία αίθουσα που να πληροί όλες τις προδιαγραφές ώστε οι 13 μαθητές της να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να είναι ασφαλή εν μέσω πανδημίας..

Η δασκάλα έχτισε την ιδιαίτερη αυτή αίθουσα με τη βοήθεια του συζύγου και των δύο γιων της στον ευρύτερο χώρο του σχολείου. Έχει ξύλινους τοίχους, τέντα οροφής, πίνακα και 13 καθίσματα με θρανία, ένα για κάθε μαθητή. H αυτοσχέδια τάξη έχει ύψος πάνω από 2,5 μέτρα και για την κατασκευή της η Lindsey έκοψε η ίδια τα ξύλα.

Η ιδέα της εκπαιδευτικού ενέπνευσε το σχολείο να δημιουργήσει κι άλλες αντίστοιχες αίθουσες για τους μαθητές των άλλων τάξεων, ένα έργο που είναι ήδη σε εξέλιξη και στην υλοποίηση του βοηθούν εθελοντικά κάτοικοι της περιοχής, γονείς μαθητών, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές.

Η διοίκηση του σχολείου έχει επικοινωνήσει με ειδικούς σε θέματα υγείας και ασφάλειας προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένες αίθουσες πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των παιδιών και όπως δήλωσε και η ίδια η μητέρα και εκπαιδευτικός στο goodmorningamerica.com, όλη αυτή η προσπάθεια έγινε με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αυτοσχέδια αίθουσα που δημιούργησε η Lindsey, στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook @LindseyEarle & @PrairieHillWaldorf

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved