Ημέρα αφιερωμένη στα ξαδέρφια - Πείτε τους χρόνια πολλά

Κάθε χρόνο η 24η Ιουλίου είναι αφιερωμένη στα ξαδέρφια!

Ημέρα αφιερωμένη στα ξαδέρφια - Πείτε τους χρόνια πολλά
Photo by John Schnobrich on Unsplash

Θυμόσαστε εκείνες τις αστείες στιγμές στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, όταν όλη η οικογένεια μαζευόταν και εσείς περνούσατε ατελείωτες ώρες παίζοντας με τα ξαδέρφια σας ενώ οι «μεγάλοι» κουβέντιαζαν για την πολιτική και για άλλα «μεγαλίστικα» πράγματα;

Οι περισσότεροι από εμάς μεγάλωσαν έχοντας γύρω τους ξαδέρφια που περνούσαν μαζί τα καλοκαίρια, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και που μεγάλωσαν παρέα και ακόμη υπάρχει ο ένας στη ζωή του άλλου με κάποιο τρόπο.

Κακά τα ψέματα. Οι περισσότεροι από εμάς -και περισσότερο όσοι είναι μοναχοπαίδια- βρήκαν στα ξαδέρφια τους τα αδέρφια ή τους καλύτερους φίλους, γι' αυτό και δημιουργήθηκε η μέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στα ξαδέρφια. Στο εξωτερικό θα τη βρείτε ως Cousins Day. Το πώς καθιερώθηκε αυτή η μέρα και γιορτάζεται είναι άγνωστο, όμως ένα είναι γνωστό. Ο λόγος της ύπαρξής της.

Τη μέρα αυτή γιορτάζουμε την επιρροή που έχουν τα ξαδέρφια στη ζωή μας, τις όμορφες και μοναδικές στιγμές που έχουμε ζήσει μαζί, τις υπέροχες κοινές μας αναμνήσεις και το δυνατό δέσιμό μας.

Όπου κι αν βρίσκεστε σήμερα, κάντε ένα μικρό διάλειμμα και τηλεφωνήστε στην αγαπημένη σας ξαφέρφη ή στον αγαπήμενο σας ξάδερφο. Σίγουρα θα σας σκέφτονται κι αυτοί το ίδιο.

Λόγοι που κάνουν τα ξαδέρφια μοναδικά

  • Είναι οι καλύτεροι και πιο πιστοί φίλοι
  • Στα δύσκολα θα σε στηρίξουν
  • Είναι πιο εύκολο να κοιμηθείς το βράδυ σπίτι τους και θα περάσεις σίγουρα καλύτερα από οπουδήποτε αλλού
  • Σε αγαπούν πραγματικά
  • Θα σε προστατέψουν
  • θα σε αφήσουν να αντιγράψεις (αν πηγαίνετε στην ίδια τάξη ή στο ίδιο φροντιστήριο αγγλικών)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved