Ημέρα της πολύχρωμης τρούφας - Γιορτάστε τη μαζί με τα παιδιά σας

Sprinkles Day - Κι όμως υπάρχει αυτή η ημέρα και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου.

Ημέρα της πολύχρωμης τρούφας - Γιορτάστε τη μαζί με τα παιδιά σας

Εάν υπάρχει κάτι, που οποιοδήποτε παιδί μπορεί να σας πει, είναι ότι όσο άσχημη και αν είναι η ζωή, μπορεί πάντα να βελτιωθεί με την προσθήκη πολύχρωμης τρούφας. Αυτή η πολύχρωμη διακόσμηση γλυκών, φέρνει μια φωτεινή πινελιά χαράς όπου και αν τη βάλετε. Είτε σε ένα παγωτό, είτε σε κάποιο cupcake.

Η πολύχρωμη τρούφα όμως δεν χρησιμοποιείται μόνο εκεί. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κανείς οπουδήποτε και για αυτό η Ημέρα πολύχρωμης τρούφας ή αλλιώς Sprinkles Day έχει να κάνει με όλα αυτά και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αλλιώς στο σπίτι.

Ιστορία της ημέρας πολύχρωμης τρούφας / Sprinkles Day

hmera polixromis troufas 1

Η πολύχρωμη τρούφα αρχικά αναφέρθηκε ως Nonpareils και υπάρχει ήδη από τον 18ο αιώνα (υπάρχουν βέβαια στοιχεία που δείχνουν ότι χρησιμοποιούνταν και πιο νωρίς).

Έκτοτε, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής και κανείς μπορεί να τη βρει σε όλο τον κόσμο. Όπως καταλάβατε κανείς δεν χρησιμοποιεί πια το αρχικό της όνομα, Nonpareils. Αυτά τα πολύχρωμα ζαχαρωτά είναι γνωστά με διαφορετικά ονόματα σε όλο τον κόσμο. Εδώ στην Ελλάδα τα λέμε πολύχρωμη τρούφα, στην Ολλανδία τα λένε hagelslag, στη Φιλαδέλφεια και στη Βοστώνη, είναι γνωστά ως Jimmies, στην Ινδονησία είναι γνωστά ως meses και στο Βέλγιο, είναι γνωστά ως muizenstrontjes που στα ελληνικά σημαίνει περιττώματα ποντικιού.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, υπάρχει μια υπέροχη και σπέσιαλ λιχουδιά που για να τη φτιάξει κανείς χρησιμοποιεί πολύχρωμη τρούφα. Αυτή η λιχουδιά είναι γνωστή και ως ψωμί νεράιδων, το οποίο περιλαμβάνει βουτυρωμένο λευκό ψωμί με πολύχρωμη τρούφα από πάνω.

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα πολύχρωμης τρούφας

hmera polixromis troufas 3

Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε τη μέρα αυτή -Sprinkles Day- είναι να βάλετε τρούφα οπουδήποτε μπορείτε. Φτιάξτε φετούλες που θα πασπαλίσετε με πολύχρωμη τρούφα για πρωινό και σερβίρετέ τες στα παιδιά σας για πρωινό. Πασπαλίστε τα μάφιν σας με πολύχρωμη τρούφα. Ακόμη και αν θέλετε να φάτε φρούτα, φτιάξτε μια φρουτοσαλάτα και ρίξτε από πάνω πολύχρωμη τρούφα.

Τα παιδιά σας θα ενθουσιαστούν και θα δείτε ότι αυτή η μέρα θα τους μείνει αξέχαστη.

Αν πάλι θέλετε να φτιάξετε το ψωμί νεράιδων, ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα φτιάξτε το κι εσείς. Θα σας θυμίσει πολύ τις φέτες με βούτυρο και ζάχαρη. Όπου ζάχαρη φυσικά... αντικαταστήστε με πολύχρωμη τρούφα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved