«Άστο μαμά, εγώ θα σου πω τι ρούχα θα μου πάρεις φέτος!»

Μαργαρίτα Νικολάου

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου & η μικρή Νικόλ

Και να που έφτασε αυτή η ηλικία που η κόρη μου έχει άποψη για όλα, ακόμη και για τα ρούχα που φοράει.

Πάει ο καιρός που διάλεγα εγώ τα παιδικά ρούχα για εκείνη. Τώρα κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο, ανοίγει τα συρτάρια και την ντουλάπα της, διαλέγει ρούχα, τα συνδυάζει, φυσικά και δεν ρωτάει την άποψη μου, γιατί δεν έχω γούστο και ναι πριν μερικές ημέρες, απελπισμένα και μη μπορώντας να βρει κάτι που να της αρέσει μου δήλωσε.. «Άστο μαμά, εγώ θα σου πω τι ρούχα θα μου πάρεις φέτος!».

«Δεν ξέρεις να ψωνίζεις βρε μαμά! Μου αγοράζεις πολύ... παιδικά ρούχα!».

Άκου τώρα! «Παιδικά!». Λες και δεν είναι παιδί ακόμη! Τα 10 θα κλείσει τον Μάρτη. Και δεν της αρέσουν τα ρούχα που της διαλέγω!

Τι είναι στη μόδα

«Μαμά, δεν ξέρεις τι είναι στη μόδα!». Να, τη και η άλλη κεραμίδα. Μόδα! Και τι ξέρει η κόρη μου για τη μόδα...9 χρονών σποράκι;

Λίγο αργότερα ανακάλυψα, ότι γνώριζε πολλά περισσότερα. Τι σου κάνει η τεχνολογία και το Interner βρε παιδί μου! Για να μου δείξει όλα εκείνα τα ρούχα που έλειπαν από την ντουλάπα της, πήρε το tablet και μου ζήτησε να τη βάλω στο site της DPAM.

Πληκτρολόγησα www.dpam.gr και την άφησα να σερφάρει! Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που έψαχνε πράγματα και από τον τρόπο που αποθήκευε τα αγαπημένα της ρούχα για να μου τα δείξει λίγο αργότερα όλα μαζί.

Δύο όψεων ρούχα

«Λοιπόν μαμά, στη μόδα είναι οι μπλούζες που φωσφορίζουν, οι μπλούζες με τις πούλιες, οι φούστες και τα παντελόνια δύο όψεων, έτσι θα έχω για παράδειγμα δύο φούστες σε μία», μου είπε κλείνοντάς μου το μάτι. «Μα πού ζω;» σκέφτηκα... Δύο όψεων ρούχα; Είναι όχι μόνο πρακτικά αλλά και οικονομικά.

Παρατηρώντας λίγο καλύτερα τα ρούχα αυτά, ανακάλυψα ότι η DPAM δεν είχε μόνο παιδικές φούστες δύο όψεων, αλλά μπλούζες, παντελόνια και μπουφάν.

«Ωραία μαμά! Αυτά είναι τα ρούχα που θέλω! Τώρα θέλω να διαλέξω πυτζάμες... πού θα πάει; Θα καταφέρω να σε πείσω να πάω να κοιμηθώ στην κολλητή μου, ίσως η σούπερ γυαλιστερή και με στρας πυτζάμα μου να σε κάνει να αλλάξεις γνώμη!».

Τι ακούω η μάνα Θεέ μου! Εκτός από άποψη θέλει να την αφήσω και για πυτζάμα πάρτι;

Για το τέλος μου άφησε το καλύτερο. Κάτι που ναι, ενθουσίασε ακόμη και εμένα. Με τις βροχές να έχουν έρθει, φέτος θέλησε να έχει γαλότσες στο σχολείο.

«Άκου μαμά! Φέτος δεν έχεις δικαιολογία. Οι βροχές έχουν αρχίσει και δεν θα τη βγάλω μόνο με τα αδιάβροχα αθλητικά μου. Θέλω γαλότσες! ΓΑ-ΛΟ-ΤΣΕΣ! Κοίτα τι υπέροχες είναι αυτές; Αλλάζουν χρώμα στη βροχή! Δεν γίνεται να πεις όχι! Σε παρακαλώ... σε παρακαλώωωωωωωωω!».

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να αρνηθώ. Στη DPAM υπάρχουν υπέροχες παιδικές γαλότσες που αλλάζουν χρώμα στη βροχή αλλά και ομπρέλες που κάνουν το ίδιο.

Ρούχα για όλα τα γούστα

Εντάξει! Αυτό ήταν! Λίγο τα πολλά λόγια που έλεγε... Λίγο ο τρόπος που τα έλεγε... Λίγο η DPAM που είχε ρούχα που κάλυπταν όχι μόνο τα δικά της γούστα... αλλά και τα δικά μου, με έπεισαν!

Το καλάθι μας γέμισε, τα στοιχεία μας συμπληρώθηκαν... και ανυπομονούμε να φτάσουν στην πόρτα μας οι νέες μας αγορές!

Έτσι η Νικόλ θα είναι μοδάτη «Μοντέρνα μαμά... όχι μοδάτη... Τι γράφεις;»... Εντάξει Νικόλ... το αλλάζω.

Έτσι η Νικόλ θα είναι μοντέρνα, η ντουλάπα της θα είναι γεμάτη με ρούχα που της αρέσουν πραγματικά και εγώ θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο και ένα χαρούμενο παιδί που θα πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη!


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved