Κατεβάστε την αίτηση-δήλωση γονέα για το ολοήμερο σχολείο

Ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά όλης της χώρας. Κατεβάστε από το Mothersblog.gr την αίτηση για το ολοήμερο Δημοτικό και για το ολοήμερο Νηπιαγωγείο.

Κατεβάστε την αίτηση-δήλωση γονέα για το ολοήμερο σχολείο

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να γίνουν από τους γονείς/κηδεμόνες έως τις 21 Ιουνίου.

Προκειμένου να διευκολυνθείτε μπορείτε να προμηθευτείτε και να εκτυπώσετε τα σχετικά έντυπα που απαιτούνται εδώ:

Η αίτηση για το Ολοήμερο Δημοτικό σε μορφή pdf

Η αίτηση για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο σε μορφή pdf

Υπενθυμίζεται ότ στο ολοήμερο πρόγραμμα των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν:
● οι μαθητές, των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους,
● οι μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας,
● οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Επίσης, προβλέπεται η ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών, πριν τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος μετά το τέλος της 2ης ώρας του (δηλαδή στις 15:00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
Σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι φέτος στα ολοήμερα, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) καθορίζεται στους 14 φοιτώντες μαθητές, σε αντίθεση με το όριο των 15 που είναι αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης

Ολοήμερα σχολεία-Δύο διευκρινίσεις για τις εγγραφές

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved