Μπαμπάδες σε....απόγνωση!

Κάτι που στενοχωρεί και προβληματίζει αρκετούς μπαμπάδες είναι ότι τα παιδιά έχουν μόνιμα στο στόμα τη λέξη "μαμά". "Μαμά κοίτα...", "μαμά έλα..", "μαμά φοβάμαι".

 

Μπαμπάδες σε....απόγνωση!

Πολλοί μπαμπάδες παρόλο που έχουν ενεργό συμμετοχή στη φροντίδα του παιδιού τους από τη γέννησή του, δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί, ακόμη και για το πιο απλό πραγματάκι, το παιδί τους θα φωνάξει τη μαμά.

Πατεράδες μην ανησυχείτε θα έρθει και η σειρά σας!

Στο παιδί εντυπώνονται πάντα τα τρυφερά λόγια, το βλέμμα και το χάδι της μητέρας τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε σημαντικοί για εκείνο...

Είναι αλήθεια ότι το παιδί θα αναπτύξει μια προνομιακή σχέση με τη μητέρα του εξαιτίας της κύησης και της περιόδου του θηλασμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας πολύ στενός συναισθηματικός δεσμός.

Η αποδοχή και η υποστήριξη αυτού του δεσμού είναι το πρώτο μέλημα του πατέρα, αλλά η ανώριμη φύση μας δεν μας αφήνει να το αποδεχτούμε…πολλοί πατεράδες θυμώνουν ή ζηλεύουν!

Προς θεού! Μην κάνετε το παιδί να νιώσει άσχημα επειδή αγαπά και αποζητά τη μητέρα του.

mpampas2



Πολλοί μπαμπάδες όταν βλέπουν τις κατασκευές, τις ζωγραφιές και άλλα που τους δείχνει με χαρά το παιδί, απαντούν ένα τυπικό "μπράβο" και συνεχίζουν.

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι τις περισσότερες φορές ο πατέρας θα υποδείξει μια ατέλεια στο έργο του μικρού και μετά θα το επαινέσει. Ωστόσο ο πατέρας είναι πολύ σημαντική μορφή στην οικογένεια.

Είναι το πρότυπο των αντρών στην ευρύτερη κοινωνία, είναι μαζί με τη μητέρα το στήριγμα της οικογένειας. Το παιδί θα κρατήσει πολλά αρνητικά και θετικά στοιχεία του πατέρα, ειδικά το αγόρι, και κατόπιν θα τα μιμηθεί.

Μην υποτιμάτε λοιπόν την παρουσία σας μέσα στο σπίτι με το παιδί. Ναι, η μητέρα είναι το μαξιλαράκι του αλλά ο πατέρας είναι μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών από τον έξω κόσμο. Εσείς διαλέγετε πως θα "εντυπωθείτε" στο μυαλό του μικρού σας.

Προσπαθείστε να είστε μαζί του συνέχεια, να περνάτε δημιουργικές ώρες μαζί, να παίζετε πιο ενεργητικά παιχνίδια μαζί του (κυνηγητό, κρυφτό κτλ) και μην ξεχνάτε να είστε τρυφερός πάντα.

Τα φιλιά και οι αγκαλιές δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!!!

Ξέρετε εσείς κάποιον;

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved