Το Facebook κατέβασε αυτή τη φωτογραφία του πατέρα με τον άρρωστο γιο του

Η Heather Whitten τράβηξε μια φωτογραφία του συζύγου της, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βοηθήσει τον γιο του να σταματήσει να υποφέρει από τα συμπτώματα του ιού της σαλμονέλλας, από την οποια είχε προσβληθεί. Το Facebook είχε αντίθετη γνώμη γι αυτή τη δημοσιοποιηση...

Το Facebook κατέβασε αυτή τη φωτογραφία του πατέρα με τον άρρωστο γιο του

Η Heather Whitten ανέβασε στο προφίλ της αυτή την εικόνα με τον σύζυγό της και τον γιο της, καθώς όπως είπε αργότερα δε μπορούσε να μην αποτυπώσει αυτη τη συγκλονιστική οικογενειακή στιγμή. Αυτό που δεν περίμενε ήταν η απόφαση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να κατεβάσει την φωτογραφία, θεωρώντας ότι παραβιάζονται οι κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του.

Should Facebook have pulled this picture of a father comforting his sick son?

Στη φωτογραφία που τράβηξε η - φωτογράφος στο επάγγελμα- Heather το 2014, απεικονίζεται ο σύζυγός της Thomas, αγκαλιά με το γιο του στο μπάνιο, όταν ο μικρός Fox ηλικίας ενός έτους είχε προσβληθεί από σαλμονέλλα και ως αποτέλεσμα της δηλητηρίασης, ήταν απολύτως εξαντλημένος. Πριν τον μεταφέρουν τελικά στο νοσοκομείο, οι γονείς του προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν όπως μπορούσαν. Επειδή εκτός των άλλων είχε και πυρετό, ο μπαμπάς του τον είχε πάρει αγκαλιά για ένα ζεστό ντους.

«O Thomas είχε περάσει αρκετές ώρες στο ντους μαζί του, προσπαθώντας να κρατήσει τον πυρετό του χαμηλά και να σταματήσει για λίγο τον εμετό και τη διάρροια που τον ταλαιπωρούσαν.Ήταν μια ισχυρή στιγμή για εμάς, ήμουν απλά συγκλονισμένη με τη σκηνή μπροστά μου. Αυτός ο άνθρωπος. Αυτός ο σύζυγος και σύντροφος και πατέρας. Οι ψίθυροί του στον Fox, ότι θα γίνει καλά, και εκείνος θα είναι πάντα εκεί να τον φροντίζει, ήταν τόσο σταθεροί και ειλικρινείς. Ήταν τόσο υπομονετικός και τόσο τρυφερός», είπε η μητέρα του στην προσπάθειά της να εξηγήσει γιατί την δημοσίευσε αρχικά. Το Facebook την απέσυρε τότε, με τις "κατηγορίες" ότι ήταν πολύ προσωπικές στιγμές, γυμνές απεικονίσεις ανθρώπων που δεν πρέπει να μοιράζονται με όλο τον κόσμο και να δημοσιεύονται. Η ίδια, εξήγησε τότε πόσο διαφωνεί, τονίζοντας ότι τίποτα προκλητικό δεν φαίνεται, τίποτα τολμηρό δεν δείχνει αυτή η στιγμή. Ηταν απλώς μια συγκλονιστική στιγμή που το μόνο που δημοσιεύει, είναι η προσπάθει ενός πατέρα να ηρεμήσει τον άρρωστο γιο του.

Τωρα η Heather την ανάρτησε ξανά, στις 2/5/2016, με την ελπίδα, ότι δε θα επέμβει κανείς στην απόφασή της. Τα likes είναι ήδη χιλιάδες και τα σχόλια των γονιών που προσπαθούν και συν-υποφέρουν με τα παιδιά τους έρχονται κατά εκατοντάδες... Τώρα αυτό που μένει να δούμε είναι τι θα αποφασίσει ο κύριος Zuckerberg αυτή τη φορά... Προς το παρόν, η φωτογραφία είναι εκεί, και συγκεντρώνει comments, likes και shares.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved