10 πράγματα που κάνει κάθε μαμά το Πάσχα

Η αστεία λίστα με όσα θα κάνει κάθε μαμά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Εβδομάδα του Πάσχα σε full πρόγραμμα με τα παιδιά στο σπίτι. 

Πατούλια Kατερίνα
10 πράγματα που κάνει κάθε μαμά το Πάσχα

Αγαπητή συναγωνίστρια μανούλα,

Την Παρασκευή τα σχολεία έκλεισαν για τις πασχαλινές διακοπές και κάπως έτσι ξεκίνησε ο δικός σου γλυκός εορταστικός γολγοθάς. Ευτυχώς, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, το Πάσχα δεν θα σε βρει κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους αλλά επιτέλους η Μεγάλη Εβδομάδα είναι όσο μεγάλη της αρμόζει.

Τι κάνει η μαμά το Πάσχα;

Σου έφτιαξα μια λίστα, είτε κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα στη μητρότητα, είτε είσαι βετεράνος. Το συμπέρασμα είναι πάντα ένα! Η μαμά το Πάσχα δεν ξεκουράζεται.

1 Η μαμά το Πάσχα φτιάχνει κουλουράκια και μαζεύει ζυμαράκι ακόμα κι από τα αυτιά της.

2 Η μαμά το Πάσχα τρέχει πίσω από τα παιδιά που τρέχουν πίσω από κουνελάκια, κοτούλες, γατάκια και λοιπά ζωάκια στο χωριό.

3 Η μαμά το Πάσχα δεν κοιμάται περισσότερο αλλά λιγότερο, ξυπνάει νωρίτερα γιατί τα βλαστάρια της αντί να ξυπνούν αργότερα, της κάνουν σπάσιμο νεύρων, με αφύπνιση μια ώρα νωρίτερα από το ξύπνημα του σχολείου- το οποίο όταν έχουν σχολείο δεν τηρούν.

4 Η μαμά το Πάσχα, φτιάχνει φαναράκια για τον Επιτάφιο, κόβει λουλούδια, ντύνει τα βλαστάρια σαν μοντέλα της D&G αλλά η ίδια φτάνει στην Εκκλησία σχεδόν αχτένιστη.

5. Η μαμά το Πάσχα κρύβει αυγά σοκολατένια στην αυλή γιατί μόνο halloween θα κάνουμε βρε, παιδιά, δεν θα κάνουμε κυνήγι αυγών;

6. Η μαμά το Πάσχα βουρκώνει που βλέπει τα κορίτσια (ή τα αγόρια) της καλοντυμένα στην εκκλησία με τα καινούργια παπούτσια τους και τη λαμπάδα ανά χείρας.

7. Η μαμά το Πάσχα ετοιμάζει το τραπέζι, ψήνει, κόβει, ΔΕΝ κοιμάται.

8 Η μαμά το Πάσχα συντονίζεται στον Ιησού από τη Ναζαρέτ και δακρύζει λίγο που ήταν παιδί στο Δημοτικό όταν πρωτοείδε τον Ρόμπερτ Πάουελ στη μικρή οθόνη για πρώτη φορά να υποδύεται τον Χριστό.

9. Η μαμά το Πάσχα τρώει παγωτό μαζί με τα παιδιά και το απολαμβάνει.

10 Η μαμά το Πάσχα πάει στο σπίτι της μαμάς της και ξεκουράζεται!!!!! Επιτέλους.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved