5 πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά την Καθαρά Δευτέρα με παιδιά!

Τι κάνει η δόλια μάνα τη μέρα αυτή; Σίγουρα δεν κάθεται!

Πατούλια Kατερίνα
5 πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά την Καθαρά Δευτέρα με παιδιά!

Θυμάσαι τις ανέμελες εκείνες φορές που η Καθαρά Δευτέρα ήταν ένα μιξ έξτρα ύπνου, καφέ και λαγάνας, άντε στο τσακίρ κέφι και μιας εκδρομής όπου εσύ ανέμελα απολάμβανες τον καφέ σου ενώ γύρω παιδάκια και λαχανιασμένοι ενήλικες προσπαθούσαν να σηκώσουν ένα χαρταετό που δεν έλεγε να πετάξει.

Fast Forward στο παρόν κι η λαχανιασμένη είσαι εσύ και υπάρχουν τουλάχιστον πέντε πράγματα που μπορούν να πάνε στραβά την ημέρα αυτή. Αν τα αντιμετωπίσεις με χιούμορ, θα είναι μια αξέχαστη Καθαρά Δευτέρα.

Ο χαρταετός, σκίστηκε, έφυγε, κόλλησε στα σύρματα: Η άβολη εκείνη στιγμή που το παιδί ξεκινάει να κλαίει με μαύρο δάκρυ για τον χαρταετό που έφυγε κι εσύ κάνεις απέλπιδες προσπάθειες να σώσεις τον χαρταετό που με πολύ, πολύ, επαναλαμβάνω πολύ κόπο κατάφερες να τον κάνεις να πετάξει.

Το τραπέζι είναι γιορτινό, γεμάτο νηστίσιμα καλούδια αλλά το παιδί δεν τρώει τίποτα. Αποτέλεσμα; Τσάμπα κλείστηκες στην κουζίνα αφού θα καταλήξεις και πάλι την τελευταία στιγμή να τηγανίζεις πατάτες και να βράζεις μακαρονάκι κοφτό.

Ο ύπνος άργησε μια μέρα: Και τον χαρταετό πέταξες και θερμίδες έκαψες κι απόλαυσες και τα ωραία σου νηστίσιμα κι ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς, να κλείσεις λίγο τα μάτια σου. Αλλά πού; Το παιδί δεν κοιμάται και μαζί του δεν κοιμάσαι εσύ με αποτέλεσμα ως το βραδάκι από καθαρά, τα μάτια σου να καταλήξουν να είναι νυσταγμένα και βαριά.

Μαμά πιπί: Είστε στην ύπαιθρο, έχεις ξεχάσει τα απαραίτητα και το παιδί θέλει τουαλέτα. Ειδικά αν είστε στη διαδικασία του να βγάλετε την πάνα, το να φύγεις την Καθαρά Δευτέρα για την ύπαιθριο με το παιδί, θα σε βρει αντί να αμολάς καλούμπα, να ψάχνεις τουαλέτα για το μωρό.

Τα παιδιά δεν θέλουν να κάνουν Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α: Εσύ έχεις φτιάξει ένα γεμάτο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και χειροτεχνιών για την ημέρα τούτη, έχεις προμηθευτεί χαρταετό με μπόλικη ουρά και σωστό ζύγι, είσαι πανέτοιμη με άφθονη καλούμπα και τα παιδιά δεν θέλουν να ακολουθήσουν καθόλου το πλάνο σου, για την ακρίβεια δεν θέλουν να βγουν από το σπίτι. Το πλάνο πάει στράφι και τα νεύρα σου τσατάλια.

Όπως και να σε βρει η Καθαρά Δευτέρα, άπλωσε λίγο ταχίνι στη λαγάνα και απλά χαμογέλα!

Καλή Σαρακοστή

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved