Το μεγάλο λάθος που έκανα όσο ήμουν έγκυος!

Εσύ όμως μπορείς να το διορθώσεις

Πατούλια Kατερίνα
Το μεγάλο λάθος που έκανα όσο ήμουν έγκυος!

Έχεις παρατηρήσει τις φωτογραφίες από το παρελθόν που σου φέρνει μπροστά σου το κινητό; Έχεις ρίξει κανένα δάκρυ όταν βλέπεις τα παιδιά σου μωράκια;

Ο Οκτώβριος ήταν για εμένα μήνας κοιλιάς και οι αναμνηστικές φωτογραφίες δηλώνουν του λόγου το αληθές. Και στις δύο εγκυμοσύνες ο Οκτώβριος με βρήκε με την κοιλιά φουσκωμένη, εμένα κουρασμένη κι έτοιμη να γεννήσω.

Βλέποντας τις πόζες με τις οποίες αποφάσισα να θυμάμαι στο κινητό τις τελευταίες ημέρες σε κάθε μία από τις δύο εγκυμοσύνες μου, σου δηλώνω με σιγουριά πως έκανα λάθος.

Έκανα το λάθος να μην τηρήσω τη συμβουλή που μου έδιναν όλες οι εγκυμονούσες πριν από μένα. Δεν τράβηξα πολλές φωτογραφίες, δεν φωτογράφησα όσο θα ήθελα και όσο θα της έπρεπε την φουσκωμένη μου κοιλίτσα.

pre

Αντιθέτως το κινητό μου κοσμούν άπειρες σέλφι στο ασανσέρ ή στον καθρέφτη του σπιτιού, στην πλειοψηφία τους κουνημένες, που είναι όμως το ενθύμιο από την περίοδο εκείνη, την ανεπανάληπτη.

Μη με παρεξηγήσεις, δεν θα σου πω πως μου λείπει η ίδια η εγκυμοσύνη, οι 3800 φορές που ξυπνούσα κάθε βράδυ για να επισκεφτώ την τουαλέτα, οι 450.000 εμετοί τους οποίους έκανα συνολικά στις δύο εγκυμοσύνες, τα πρηξίματα, οι ζαλάδες και η υπνηλία.

Μου λείπει όμως εκείνη η κοιλίτσα που δεν την φωτογράφισα όσο έπρεπε. Κι αν εσύ διανύεις την τόσο ωραία στιγμή της ζωής σου και σε απασχολεί όπως και πρέπει το πόσο φορές ένιωσες το μωρό να κουνιέται, το πώς θα είναι ο τοκετός, βγάλε μερικές φωτογραφίες παραπάνω. Κάνε και φωτογράφηση επαγγελματική με την κοιλιά σου, φτιάξε καλούπι από πηλό με την κοιλιά σου, ζωγράφισέ την, κάνε όποια τρέλα θες για να αποτυπώσεις τη στιγμή που η καρδιά σου χτυπούσε διπλά.

pre2

Και θα με ευγνωμονείς. Γιατί εγώ το σκάω το χαμόγελό μου, ακόμα και σε αυτές τις σέλφι με την φουσκωμένη κοιλίτσα που δεν θα πάρουν βραβείο φωτογραφίας αλλά μου θυμίζουν πάντα πως το σώμα μου έγινε σπίτι για εννιά μήνες για τις κόρες μου και τα πήγε καλά!

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved