Ποιος σου είπε ότι πρέπει να έχεις το τέλειο κορμί μετά από μια γέννα;

Έπρεπε να βγει μια Katy Perry για να μας βάλει τα γυαλιά

Πατούλια Kατερίνα
Ποιος σου είπε ότι πρέπει να έχεις το τέλειο κορμί μετά από μια γέννα;

Το φθινόπωρο με βρίσκει πάντα πιο τρυφερή με τις εγκυμονούσες γύρω μου. Είναι βλέπεις οι μήνες που βίωσα κι εγώ το τελευταίο τρίμηνο και στις δύο εγκυμοσύνες μου, μαζί με την αγωνία να αποκτήσω και πάλι πίσω το σώμα μου προ εγκυμοσύνης #νοτ!

Αν ψάχνεις ένα κείμενο που να σου λέει πώς να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης, λυπάμαι βρήκες τον λάθος άνθρωπο.

Μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πόσες ώρες έμεινα άγρυπνη μετά των ερχομό των κοριτσιών μου, να σου πω πόσες πάνες άλλαξα σε μια μέρα, να σου πω πόσες φορές τσέκαρα αν τα μωρά αναπνέουν, δεν θυμάμαι όμως με τίποτα πόσες θερμίδες έφαγα ή πόσα κιλά έγραφε η ζυγαριά όταν επέστρεψα σπίτι.

Ίσα ίσα που μετά από δύο καισαρικές (για την πρώτη έκλαιγα μερόνυχτα ολόκληρα) ήμουν πιο πεινασμένη από ποτέ και θυμάμαι με χαρακτηριστική ακρίβεια εκείνο το πρώτο πρωινό γεύμα στο μαιευτήριο που έφαγα ό,τι είχε το πιάτο και απολάμβανα το ξημέρωμα αγκαλιά με ένα μωρό 2500 κιλών αγκαλιά.

Ο πρώτος καιρός δε μετά τις δύο γέννες, δεν με βρήκε να σκάω μπροστά στον καθρέφτη για να δω αν έπεσε η κοιλίτσα αλλά η αλήθεια είναι πως χρησιμοποίησα πολύ εκείνην τη ζώνη για την κοιλιά, όχι για να μην μου μείνει αλλά για να στηρίζει την μέση μου!



Για να μην στα πολυλογώ, όπως σίγουρα θυμάσαι έφτασα να χάσω τα κιλά των εγκυμοσύνων και κάτι παραπάνω όταν πέρασαν τέσσερα περίπου χρόνια και επειδή δεν τα υπολόγισα ποτέ ως τέτοια κιλά. Βλέπεις κάθε φορά που έφευγε η κοιλίτσα είχα μια χαρμολύπη. Ξέρεις κι εσύ καλά πως το θαύμα που κυοφορείς δεν θα σου συμβεί πολλές φορές για να προλάβεις να το χορτάσεις και μπορεί τα λόγια μου να ηχούν παράξενα σε σένα που βιώνεις τον Σεπτέμβρη με την κοιλιά τούρλα και με 40 βαθμούς, σου εγγυώμαι όμως πως αν περάσουν τα χρόνια θα κοιτάζεις τις φωτογραφίες σου και θα την αναπολείς με νοσταλγία.

Επιστρέφοντας στο ζητούμενο, αυτά τα άτιμα κιλά που πήρες ούσα εγκυμονούσα, θα σου πρότεινα να κουλάρεις. Ξέχνα για λίγο τους καθρέφτες και τις ζυγαριές και θρέψου υγιεινά για να έχεις γάλα και να μπορείς να θηλάσεις, αντοχές για να τα βγάζεις πέρα με το ξενύχτι και ενέργεια για να χορταίνεις τα παιχνίδια με το μωρό τα πρωινά.

Και φρόντισε λίγο το πνεύμα σου μετά τον τοκετό, αυτό που θα κασάρει, που θα δυσκολευτεί να τα βγάλει πέρα με τόσες αλλαγές και που είναι εκείνο που θα χρειαστείς για τις δύσκολες αποφάσεις που θα πάρεις ως νέα μαμά. Κι άσε λίγο το σώμα να περιμένει και μην μασάς πως πρέπει να είσαι άψογη μετά τον τοκετό, το GNTM μπορεί να περιμένει.

Κι αν χρειαστήκαμε μια Katy Perry για να καταλάβουμε τι σημαίνει εσώρουχο μετά τον τοκετό, σουτιέν θηλασμού και κοιλιά λες και δεν έχουμε γεννήσει, κάπου κάνουμε λάθος, κι εμείς και τα social media μας.

Πάρε λοιπόν κουράγιο από αυτές που υπήρξαν αληθινές για το πώς είναι το κορμί τους μετά από μια γέννα γιατί αυτές είχαν το κεφάλι τους εκεί που έπρεπε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved