#WannaBeMamma: «Θεέ μου… ας είναι αλήθεια πως είμαι έγκυος!»

Η στιγμή της 1ης χοριακής εξέτασης: Θεέ μου… ας είναι αλήθεια πως είμαι έγκυος!

Μία Μαμά
#WannaBeMamma: «Θεέ μου… ας είναι αλήθεια πως είμαι έγκυος!»

Είναι σήμερα η ωραιότερη στιγμή της ζωής μου;

Αγαπητές μου φίλες, πριν ξεκινήσω να σας λέω τις ιστορίες μου, εδώ στο @mothersblog.gr, θέλω να σας συστηθώ. Είμαι μια 32χρονη #WannaBeMamma που ζει στην Αθήνα, εργάζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και ανυπομονεί να γίνει μανούλα.

Έπειτα από 2 χρόνια σχέσης, αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου, να προχωρήσουμε στη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής μας. Να γίνουμε γονείς.

Αφού το συζητήσαμε αρκετά και συμφωνήσαμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, ξεκινήσαμε τις προσπάθειες χωρίς ιδιαίτερο άγχος ή πίεση. Τον πρώτο μήνα ήμουν πολύ χαλαρή και άρχισα να διαβάζω δειλά – δειλά σχετικά με την εγκυμοσύνη. Τον δεύτερο μήνα προσπάθειας, άρχισα να το σκέφτομαι όλο και πιο πολύ. Ξαφνικά, όταν έβλεπα οποιοδήποτε παιδάκι, σκεφτόμουν μέσα μου: «Αχ, ας μείνω κι εγώ έγκυος!». Τον τρίτο μήνα, άρχισα να ψάχνω τις γόνιμες μέρες μου και να «προκαλώ» το σύντροφό μου, χωρίς όμως να του δείξω ότι αγωνιώ. Τον πέμπτο μήνα, κλείνω ραντεβού στο γυναικολόγο μου με αφορμή το τεστ-παπ και για να τον ρωτήσω σχετικά με τη σύλληψη. Είχαν περάσει 5 μήνες κι εγώ είχα αγχωθεί πολύ. Μπορώ να κάνω παιδί; Προσπαθούμε συνέχεια, μήπως φταίει κάτι;

Πήγα στον γιατρό και τον ζάλισα στις ερωτήσεις:

«Γιατρέ προσπαθούμε 5 μήνες τώρα…»
«Ηρέμησε, όλα θα έρθουν στον χρόνο τους. Θα κάνουμε κάποιες εξετάσεις και θα έρθει το αγγελούδι σας».

Κλείνω τις εξετάσεις και περιμένω να έρθει η περίοδος μου με μεγάλη απογοήτευση. Σκεφτόμουν μόνο το χειρότερο σενάριο. Την 2η ημέρα της περιόδου μου, έπρεπε να πάω στον γιατρό για να κάνουμε ορμονικές εξετάσεις.

Φτάνει η μέρα καθυστέρησης και δεν κρατιέμαι, κάνω το τεστ εγκυμοσύνης και… βγαίνει θετικό!

tha gino mama thetiko test egkimosinis 1

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου!!! Θα γίνω μαμά! Κλείνω τη συσκευασία και την φυλάω στην άκρη. Καλώ τον γιατρό και μου ζητά να κάνω μια β-χοριακή για να δούμε τι γίνεται. Σήμερα το πρωί, έτρεξα σαν τρελή να κάνω την εξέταση και αγωνιώ για τα αποτελέσματα.

Την στιγμή της εξέτασης μου λέει η κοπέλα:

«Πότε ήταν η τελευταία σας περίοδος;»
«27 Μαρτίου της απαντώ. Μου ζήτησε ο γιατρός να κάνω την εξέταση».
«Ναι βέβαια, πρώτα από όλα για να σιγουρευτεί…»

Δεν χρειαζόμουν κάτι άλλο. Η κουβέντα της, με άγχωσε ακόμη περισσότερο. Κι αν δεν είμαι έγκυος; Κι αν κάτι δεν πάει καλά;

Στις 19:00 θα πάρω τα αποτελέσματα και θα σας πω. Μέχρι τότε, θα προσπαθήσω να μην το σκέφτομαι, ούτε να το ψάχνω περισσότερο.

Εύχομαι σε όλες τις #WannaBeMamma να έχουν πάντα ευχάριστα νέα… Τα λέμε αύριο με τα αποτελέσματα!

Με αγάπη,
Γιωργία

Διαβάστε επίσης:
11 χρήσιμες συμβουλές για όσες θα γίνουν μητέρες για πρώτη φορά

12+1 σημάδια που δείχνουν ότι περιμένετε αγόρι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved