11 χρήσιμες συμβουλές για όσες θα γίνουν μητέρες για πρώτη φορά

Πρόκειται να γίνετε μαμά για πρώτη φορά και διαβάζετε τα πάντα γύρω από την εγκυμοσύνη.

11 χρήσιμες συμβουλές για όσες θα γίνουν μητέρες για πρώτη φορά

Έχετε άγχος αν θα εξελιχθούν όλα ομαλά αλλά και αν θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στα νέα σας καθήκοντα. Η πλειοψηφία των γυναικών που μένουν έγκυες για πρώτη φορά, νοιώθουν όπως εσείς. Μην αφήνετε την αγωνία και το στρες να σας κυριεύσουν. Η εγκυμοσύνη είναι μία σημαντική περίοδος της ζωής σας και πρέπει να την απολαύσετε όσο μπορείτε.

Τι πρέπει να ξέρετε

1) Δεν είστε μόνες: Δεν είστε μόνες σε αυτό! Έχετε το σύζυγό σας, τους φίλους την οικογένειά σας. Αν νοιώθετε ότι χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη, απευθυνθείτε στο γιατρό σας ή σε συλλόγους στήριξης εγκύων.
2) Εσείς αποφασίζετε πώς και που θα γεννήσετε: Ο σύζυγός σας και ο γιατρός θα πουν την άποψή σας, θέλοντας ενδεχομένως να σας βοηθήσουν, αλλά εσείς εν τέλει θα αποφασίσετε πώς θέλετε να γεννήσετε. Να θυμάστε ότι έχετε τη δύναμη να κάνετε οτιδήποτε επιθυμείτε με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σας.
3) Μην διαβάζετε οτιδήποτε κυκλοφορεί στο διαδίκτυο: Μην τρομάζετε με την ιδέα του τοκετού. Μια συζήτηση με το γιατρό σας, θα λύσει πολλές απορίες σας και θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Το να ακούτε τις εμπειρίες άλλων γυναικών που έχουν γεννήσει, είτε φυσιολογικά είτε με τοκετό, μπορεί να σας βοηθάει να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η ψυχολογία της κάθε γυναίκας είναι διαφορετική.

b857df5e4bc68dc367570dc801f9a006


4) Αποδεχτείτε τις αλλαγές του σώματός σας : Το σώμα σας θα αλλάζει με έναν τρόπο που θα σας μαγέψει, ή μπορεί να σας ματαιώσει την ίδια στιγμή. Θα αισθάνεστε κουρασμένη, πεινασμένη, ζεστή και ξεχασιάρα. Μεταξύ πολλών άλλων συμπτωμάτων που θα έχετε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι όλα αυτά θα περάσουν. Το σώμα σας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται, γι΄αυτό απολαύστε αυτές τις αλλαγές.
5) Κι όμως θα περάσει: Η εγκυμοσύνη σας φαίνεται ό,τι μπορεί να διαρκέσει για πάντα, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο όπου νοιώθετε σαν σαλιγκάρι που περπατάει στο δρόμο. Όμως, όταν έρθει το μωρό, όλα θα αποτελούν παρελθόν (ή σχεδόν όλα).
6) Να φροντίσετε να είστε καλά : Εσείς και ότι το μωρό σας είστε προτεραιότητα. Επομένως φροντίστε να ξεκουράζεστε, να κοιμάστε, να τρέφεστε σωστά. Εάν χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια ΔΕΝ είναι υποτιμητικό να τη ζητήσετε.

9a221de5898249175310ff8717a72a2e


7) Ενημερωθείτε σωστά : Βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την εγκυμοσύνη από αξιόπιστα μέσα ( δείτε mothersblog.gr) και φυσικά από τον γυναικολόγο σας ο οποίος είναι ο άνθρωπος που θα βλέπετε κάθε μήνα. Επομένως είναι σημαντικό να χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης σας.
8 ) Άσκηση : Όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε την άσκηση, τόσο πιο καλά θα νοιώσετε. Θα σας βοηθήσει να κοιμάστε πιο εύκολα και να έχετε ευεξία.
9) Μην παραλείπετε τις βιταμίνες σας : Σχεδόν όλες οι γυναίκες λαμβάνουν σίδηρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε κατά γράμμα τις υποδείξεις του γιατρού σας. Ακόμα κι αν αισθάνεστε άρρωστη αν δεν μπορείτε να φάτε κάτι το μωρό σας θα εξακολουθεί να είναι μια χαρά. Το σώμα σας ξέρει τι κάνει για να πάρει όλα τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά το παιδί σας.
10) Να είστε τυπικές στις επισκέψεις στο γυναικολόγο σας: Η τακτική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης της είναι πολύ σημαντική καθώς ο γιατρός έχει πλήρη εικόνα της ανάπτυξης του εμβρύου αλλά και της δικής σας υγείας. Επίσης, στις επισκέψεις μπορείτε να λύνετε πολλές από τις απορίες που προκύπτουν με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης σας.
11) Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ... Μην ανησυχείτε : Θα πρέπει να σκέφτεστε θετικά καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το απρόοπτο, μην σπαταλάτε την ενέργειά σας σε άσκοπες σκέψεις. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να μην παρασυρθείτε σε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν κατά τη γέννα. Αλλά τόσο ο γιατρός ή η μαία σας θα είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved