Δέκα «κρύες» και σκληρές αλήθειες που έμαθα για τη μητρότητα

Είμαι μαμά και ρεαλίστρια, οπότε γιατί να μην μπω κατευθείαν στο ψητό και να σας πω για το πόσες φορές απέτυχα στη μητρότητα;

Μία Μαμά
Δέκα «κρύες» και σκληρές αλήθειες που έμαθα για τη μητρότητα

Ωστόσο, για να σας πω την αλήθεια, τώρα όλα αυτά τα λάθη τα ονομάζω «εμπειρίες» ή «ενισχυτές χαρακτήρα». Απλά, ας βλέπουμε τα πράγματα θετικά, καλοί μου φίλοι!

Από τη μέρα που έγινα μαμά, έμαθα 10 πολύ σκληρά πράγματα. Πράγματα που κανένας δεν θα σας πει όταν ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος. Κάποιοι, όπως εγώ, σκέφτομαι αυτά τα πράγματα ως «κόλπα». Απλά, συνεχίστε να διαβάζετε και σας παρακαλώ, στο όνομα του Θεού, πείτε μου ότι δεν είμαι η μόνη που βλέπει έτσι τα πράγματα.

Βγάλτε τις κάλτσες του παιδιού σας πριν αλλάξετε μια αρκετά βρόμικη πάνα

Αν δεν το κάνετε, με κάποιο τρόπο το περιεχόμενο της βρόμικης πάνας θα κολλήσει επάνω στην κάλτσα, δημιουργώντας έναν μεγαλύτερο χαμό. Και αυτός ο χαμός θα καταλήξει να βρίσκεται παντού, στο φανελάκι μέχρι και στο πρόσωπο.

Πάντα να αγοράζετε πυτζάμες ή φορμάκια με φερμουάρ και όχι με κουμπιά

Σχεδόν είναι ακατόρθωτο να καταφέρεις να κουμπώσεις το φορμάκι ή τις πυτζάμες σε ένα μωρό που παλεύει μαζί σου. Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις κάλτσες σε χταπόδι.

Πάντα να κουβαλάτε μια έξτρα αλλαξιά στην τσάντα

Ο γιος μου Simon, τις προάλλες έκανε εμετό ενώ βρισκόμασταν στο δρόμο. Τα ρούχα του ήταν χάλια και πάνω που σκεφτόμουν ότι όλα θα είναι μια χαρά μόλις του αλλάξω ρούχα, συνειδητοποίησα ότι δεν είχα βάλει μια έξτρα αλλαγή μέσα στην τσάντα μου.

alitheies gia ti mitrotita 2

Ποτέ μη λέτε την ηλικία των παιδιών σας σε κάποιον... σε μήνες

Αρκετοί μπερδεύονται και νευριάζουν. Κάπως έτσι θα λέω σε όλου ότι ο γιος μου αντί για τριών μηνών είναι 0 χρονών!

Ορίστε τις προσδοκίες του παιδιού σας πριν πάτε οπουδήποτε

Όταν ήμασταν σε διακοπές, ο άνδρας μου και εγώ, πήγαμε τον 3χρονο γιο μου και την 4χρονη ανιψιά μου σε ένα ζωολογικό πάρκο με πουλιά. Στο δρόμο και ενώ πηγαίναμε εκεί, η ανιψιά μου μου είπε ότι ανυπομονούσε να δει τις καμηλοπαρδάλεις.

Αγοράστε ένα σκύλο

Το να έχετε έναν σκύλο στο σπίτι ενώ τα παιδιά σας είναι νήπια είναι σαν να έχετε μία ζωντανή ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι. Χύθηκε γάλα στο πάτωμα; Φωνάξτε το σκυλί σας. Έπεσαν τα δημητριακά στο υπνοδωμάτιο; Φωνάξτε το σκυλί σας. Θα φάει ο,τιδήποτε.

Φουλάρετε τα στικάκια σας με παιδικές ταινίες ακόμη και με εκείνες που δεν αρέσουν στο παιδί σας

Επειδή μια μέρα θα αποφασίσει ότι τα Bubble Guppies είναι η αγαπημένη τους σειρά και θα θέλουν να δουν όλα τα επεισόδια σε μια μέρα. Και το στικάκι σας θα έχει μόνο 35 επεισόδια Paw Patrol, 16 επεισόδια Peppa το γουρουνάκι, 38 επεισόδια Mickey Mouse Clubhouse και 4 επεισόδια του Blaze. Και τα Bubble Guppies; Που έτυχε να είναι η αγαπημένη του σειρά τις τελευταίες τρεις ώρες; Για αυτό σας λέω...

Όταν θα θέλετε να μάθετε στο παιδί σας να μοιράζετε, θα μοιράζεται μόνο τα πράγματα που εσείς δεν θέλετε...

Όπως το να μοιράζονται το φαγητό τους βάζοντας τη μισο-φαγωμένη μπανάνα μέσα στο στόμα σας. Ή να μοιράζονται το φαγητό τους στο χέρι σας, φτύνοντάς το από το στόμα τους... Έ;

alitheies gia ti mitrotita 3

Το παιδί σας θα είναι ο αρχηγός του σπιτιού

Εσείς μπορεί να έχετε ορίζει μια ώρα για τον ύπνο, μπορεί να θέλετε να κοιμάται από τις 8.30 και θα το κάνει. Θα ξαπλώνει στις 8.30 αλλά θα κοιμάται στις 10.00 γιατί πολύ απλά θα έχετε διαβάσει 23 παραμύθια.

Η μητρότητα είναι πραγματικά σκληρή

Ξέρω, το λέω αυτό συνέχεια. Αλλά είναι αλήθεια. Πρέπει να έχεις τα παιδιά ταϊσμένα, ντυμένα και να κάνεις τα πάντα για να είναι υγιή! Επίσης, θα πρέπει αν τα μεγαλώσεις σωστά, με αρχές, να σέβονται τους άλλους και να είναι ευγενικά, που δεν θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στο δικό σας σπίτι και εξαρτώμενα από εσάς. Επίσης, πρέπει να τους δείχνεις ότι τα αγαπάς και να τους δείξεις πώς να αγαπούν τους άλλους. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Και πρέπει να κάνεις τα πάντα για να καταφέρεις όλα τα παραπάνω.

Αυτό ήταν. Νιώθετε καλύτερα; Εύχομαι να τα ήξερα όλα αυτά πριν αποκτήσω τα μωρά μου. Για αυτό τα μοιράζομαι ώστε και εσείς να τα μεταλαμπαδεύσετε στις άλλες μέλλουσες μαμάδες!

Η ιστορία της Jamie Johnson πρώτο-δημοσιεύτηκε στο Hashtag Mom Fail Blog

Διαβάστε επίσης:

Δεκαπέντε αλήθειες για τη μητρότητα, που οι μαμάδες θα συμφωνήσουν

«Όταν γίνεις μαμά, θα καταλάβεις!» Αλήθειες που μόνο οι μαμάδες μπορούν να καταλάβουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved