Γιατί είπα στην κόρη μου να χτυπήσει τον γιο σου!

Η Mandi Castle, έγραψε ένα υπέροχο κείμενο και το δημοσίευσε στο προσωπικό της ιστολόγιο MandiCastle.com, εξηγώντας τους λόγους που πρέπει τα αγόρια να κρατούν μακριά τα χέρια τους όχι μόνο από την κόρη της αλλά και από όλα τα κορίτσια!

Μία Μαμά
Γιατί είπα στην κόρη μου να χτυπήσει τον γιο σου!

«Δύο αγόρια βάζουν τα χέρια τους επάνω στην κόρη μου, και όταν τους είπε να σταματήσουν, την αποκάλεσαν χοντρή και αστειεύτηκαν μαζί της. Ας το σκεφτούμε λίγο περισσότερο αυτό!

Υπήρχε ένα άρθρο που έγραψε μια διαδικτυακή μου φίλη, η Ashley Fuchs με τίτλο, «Ο λόγος που η κόρη μου χτύπησε το γιο σου!». Όταν το διάβασα, η κόρη μου ήταν στον παιδικό σταθμό. Στο μυαλό μου, ήταν χρόνια μακριά από αυτού του είδους τις συμπεριφορές, έτσι το διάβασα και το μοιράστηκα, αλλά δεν το αναλογίστηκα όπως το αναλογίστηκαν μερικοί άλλοι γονείς. Και αυτό γιατί πίστευα ότι έχω χρόνο να τα ζήσω και εγώ αυτά.

Αποδείχτηκε, ότι ο χρόνος μου τελείωσε.

«Μαμά, με παρενόχλησαν σήμερα», μου είπα καθώς φεύγαμε από το σχολείο.

«Σε παρενόχλησαν, τη ρώτησα. Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη. Νομίζω ότι τη χρησιμοποιούν συχνά και την πετούν άνευ λόγου και αιτίας κάποιες φορές οι γονείς, και δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το δυναμικό και πολύ ανεξάρτητο κοριτσάκι μου θα μπορούσε να πέσει θύμα παρενόχλησης, έτσι τη ρώτησα κάποια πράγματα επιπλέον. Άρχισε να γίνεται δραματική και μόλις φτάσαμε στο σπίτι μου είπε ότι μερικά αγόρια την κυνηγούσαν στο προαύλιο. Της είπα να μην παίξει μαζί τους ξανά αν την έσπρωχναν. Και κάπως έτσι η μέρα μας συνεχίστηκε.

Κατά τη διάρκεια του βραδινού μας δείπνου όμως, το ανέφερε ξανά. Πάντα συζητάμε στο τραπέζι πώς περάσαμε τη μέρα μας και κάπου εκεί βρήκε τη φωνή να μιλήσει ξανά. «Κάποια παιδάκια με παρενόχλησαν σήμερα». Από τη στιγμή που το ανέφερε δεύτερη φορά, τη ρώτησα περισσότερες λεπτομέρειες.

«Πες μου ακριβώς τι συνέβη!», της είπα. Άρχισε να μου λέει ότι κάποια αγόρια της χτυπούσαν τον πισινό στο προαύλιο και όταν τους είπε να σταματήσουν, την αποκάλεσαν παχουλή και γέλασαν μαζί της.

Έτσι ακριβώς! Δύο αγόρια έβαλαν τα χέρια τους επάνω στην κόρη μου και όταν τους είπε να σταματήσουν, την αποκάλεσαν χοντρή και γελούσαν μαζί της.

Θέλετε να μάθετε πού το έμαθαν αυτό; Εγώ έχω κάτι στο μυαλό μου.

Το αίμα μου έβραζε μέσα μου, αλλά προσπάθησα να ηρεμήσω και τη ρώτησα τι έκανε στη συνέχεια. Μου είπε ότι ενημέρωσε τη δασκάλα της κι εκείνη τους είπε να σταματήσουν, αλλά δεν το έκαναν.

Όσα περισσότερα μου έλεγε, τόσο περισσότερο θύμωνα. Μου έδειξε στον δικό μου πισινό τι της έκαναν και δεν μπορώ να το περιγράψω μόνο ως «πιάσιμο», αλλά εκείνη δεν το καταλαβαίνει έτσι αυτό.

san ti mama

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 6 ΕΤΩΝ!

Συζητήσαμε πόσο ανάρμοστο και απαράδεκτο ήταν αυτό και της είπα «μπράβο» που το είπε στη δασκάλα της.

Εκείνη όμως, έβαλε το κεφάλι κάτω και είπε, «Αύριο, θα πρέπει να κρύβομαι στο διάλειμμα!».

Την τράβηξα κοντά μου και της σήκωσα το κεφάλι ώστε να με κοιτάζει στα μάτια και της είπα, «Όχι! Δεν θα αφήσεις δύο αγόρια να σου καταστρέψουν τον ελεύθερο χρόνο σου. Δεν θα τους αφήσεις να πάρουν τη χαρά και τη διασκέδαση μακριά. Αυτοί καταπατούν τους κανόνες. Αν το κάνουν ξανά αύριο πες τους "Κρατήστε τα χέρια σας μακριά μου!". Αν δεν σταματήσουν, θα το πεις ξανά στη δασκάλα σου. Αν συνεχίσουν να σε ενοχλούν, γύρνα και κλότσα τους, και αν μπλέξεις, πήγαινε στη δασκάλα σου και ζήτησέ της να μου τηλεφωνήσουν!». Της εξήγησα ότι το θέμα μπορεί να καταλήξει στο γραφείο του διευθυντή και ότι θα το αντιμετωπίσουμε μαζί αν αυτό συμβεί. Αλλά ξεκαθάρισα ότι είχε καταλάβει ότι την ενθάρρυνα να κάνει όλα τα παραπάνω για να υπερασπιστεί τον εαυτό της!

Τα αγόρια μας, μαθαίνουν από εμάς! Δεν είναι έμφυτο, όταν μια κοπέλα λέει όχι, να τη λένε "χοντρή" ή "άσχημη". Αυτό ονομάζεται, συμπεριφορά! Η δουλειά σας ως μαμά και ως μπαμπάς είναι να βεβαιωθείτε ότι οι γιοι σας (και οι κόρες σας) ξέρουν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι, εάν μάθαινα πως ο γιος μου είχε αγγίξει ένα κορίτσι με τον τρόπο που αυτά τα αγόρια άγγιξαν την κόρη μου, θα υπήρχαν σοβαρές συνέπειες στο σπίτι μας. Εκείνος ξέρει καλύτερα. Έχει μάθει να σέβεται όλους τους ανθρώπους, όλες τις γυναίκες, τις κόρες σας, και αν ποτέ ξεφύγει από τα όριά του θα ήθελα να το ξέρω.

Γονείς, διδάξτε τους γιους σας (και τις κόρες σας) ότι δεν έχουν το δικαίωμα να αγγίζουν κανέναν οπουδήποτε, ότι το πίσω μέρος της κόρης μου δεν είναι για τα χέρια τους, και ότι αν προσπαθήσουν ξανά να απλώσουν τα χέρια τους στο παιδί ΜΟΥ, δεν θα ξεφύγουν έτσι εύκολα από αυτό γιατί θα υπερασπιστεί τον εαυτό της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Διαβάστε επίσης:
«Κανείς δεν σου δίνει το δικαίωμα να επιπλήττεις το δικό μου το παιδί»
Μαμά ενθαρρύνει τη μικρή της κόρη να σταματήσει να ζητά συγγνώμη και εξηγεί τους λόγους

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved