Μαμά ενθαρρύνει τη μικρή της κόρη να σταματήσει να ζητά συγγνώμη και εξηγεί τους λόγους

Η blogger Toni Hammer, μητέρα μιας 5χρονης κόρης και ενός 4χρονου γιου, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα γράμμα που απευθυνόταν στην κόρη της, εξηγώντας της με απλό τρόπο γιατί πρέπει να είναι ο εαυτός της και να μην αισθάνεται την ανάγκη να ζητά συγγνώμη για όλα. 

Μαμά ενθαρρύνει τη μικρή της κόρη να σταματήσει να ζητά συγγνώμη και εξηγεί τους λόγους

Η ανάρτησή της έτυχε μεγάλης υποδοχής στο Facebook με πάνω από 4.000 κοινοποιήσεις. Όπως είπε, πρόθεσή της είναι να μάθει η κόρη της, από αυτή τη μικρή ηλικία, να ζει σύμφωνα με τις αξίες και τα θέλω της και όχι με το τι θέλουν οι άλλοι να είναι.

Έγραψε λοιπόν τα εξής:

«Για την κόρη μου,

Μη ζητάς συγγνώμη όταν κάποιος άλλος σε χτυπάει ή πέφτει πάνω σου.

Μη λες "λυπάμαι που είμαι μπελάς". Δεν είσαι μπελάς. Είσαι άνθρωπος με σκέψεις και συναισθήματα που αξίζει κάθε σεβασμό.

Μη βρίσκεις δικαιολογίες για να βγεις με έναν άνδρα, αν πραγματικά δεν θέλεις να βγεις. Δεν χρωστάς εξήγηση σε κανέναν. Ένα απλό "όχι, ευχαριστώ" πρέπει να είναι αποδεκτό.

Μην ξανασκεφτείς τι τρως μπροστά στους ανθρώπους. Εάν πεινάς να φας αυτό που θέλεις. Μην πάρεις σαλάτα αντί για πίτσα, απλώς και μόνο επειδή υπάρχουν άλλοι άνθρωποι γύρω του. Να παραγγείλεις την πίτσα που πραγματικά θέλεις.

Μην έχεις τα μαλλιά σου μακριά για να κάνεις κάποιον άλλο ευτυχισμένο.

Μη φοράς ένα φόρεμα αν δεν το θέλεις.

Μη μένεις στο σπίτι επειδή δεν έχεις κανέναν για να βγεις. Να βγεις μόνη σου έξω. Να αποκτήσεις εμπειρίες από τον εαυτό σας για τον εαυτό σου.

Μη κρατάς τα δάκρυα σου. Το κλάμα είναι λυτρωτικό, σε απελευθερώνει απ΄όσα έχεις μέσα σου και πρέπει να βγουν στην επιφάνεια. Δεν είναι αδυναμία. Είναι ανθρώπινο.

Μη χαμογελάς επειδή κάποιος άλλος σου είπε να το κάνεις.

Μη φοβάσαι να γελάς με τα αστεία σου.

Μη λες "ναι" μόνο και μόνο για να είσαι ευγενική. Πες "όχι" επειδή είναι η ζωή σου.

Μη κρύβεις τις απόψεις σου.

Μίλα και μίλα δυνατά. Πρέπει να ακουστείς.

Μη ζητάς συγγνώμη για το ποια είσαι. Να είσαι γενναία και τολμηρή και όμορφη.

Να είσαι οπωσδήποτε εσύ, να είσαι ο εαυτός σου.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved