Γιατί δεν μου αρέσει να πηγαίνω τα παιδιά μου στην παιδική χαρά

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει η παιδική χαρά; Εκεί μπορεί να παίζει με τις ώρες χωρίς ποτέ να ζητήσει από τη μαμά του να φύγoυν ακόμα και όταν είναι πολύ κουρασμένο.

Γιατί δεν μου αρέσει να πηγαίνω τα παιδιά μου στην παιδική χαρά

Τη χαρά αυτή δεν συμμερίζονται όλοι οι γονείς. Γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν αντέχουν την παιδική χαρά.Τη βαριούνται ή τη ...φοβούνται. Όπως για παράδειγμα, η συγγραφέας Candace Ganger, η οποία δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν της αρέσει καθόλου η παιδική χαρά και εξηγεί τους λόγους.

«Μερικοί από τους λόγους που είμαι πάρα πολύ ανήσυχη κάθε φορά που πηγαίνω στην παιδική χαρά με τα παιδιά μου μπορεί να φαίνονται παράξενοι ακόμα και ασήμαντοι, αλλά εγώ έτσι νοιώθω.

Από παιδί ακόμα απεχθανόμουν τα πάρκα και τις παιδικές χαρές. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Προτιμούσα να γράφω ή να ανεβαίνω στο δέντρο στην αυλή του σπιτιού μας, παρά να ήμουν στην παιδική χαρά.

Τώρα που έχω παιδιά, προφανώς, πρέπει να τα πηγαίνω στην παιδική χαρά. Δεν σημαίνει όμως ότι μου αρέσει κιόλας. Αγχώνομαι κάθε φορά που πρέπει να πάμε. Τι δεν μου αρέσει; Εχουμε και λέμε:

1.Υπάρχουν πολλά παιδιά, μα πολλά παιδιά, στο χώρο

Με αγχώνει το γεγονός ότι θα πρέπει να είμαι συνεχώς σε εγρήγορση και να προσέχω μήπως τα παιδιά μου χτυπήσουν με τα άλλα παιδιά. Επίσης, λόγω της πολυκοσμίας, δεν μπορώ πάντα να τα έχω στο οπτικό μου πεδίο. Κι αυτό δεν μου αρέσει. Δεν μου αρέσει καθόλου.

2. Όλοι οι γονείς που γνωρίζω από τη γειτονιά ή το σχολείο , συνοδεύουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά

Μπορεί για ορισμένους να είναι ιδανικό να πηγαίνουν στην παιδική χαρά και να συναντούν ένα σωρό γνωστούς, εμένα όμως δεν μου αρέσει. Δεν έχω τη διάθεση –πάντα- να πρέπει να χαιρετήσω και να μιλήσω με ανθρώπους που γνωριζόμαστε είτε εμφανισιακά ( όλοι στην ίδια περιοχή μένουμε), είτε από το σχολείο. Δεν θέλω, δεν μπορώ. Δεν θεωρώ υποχρέωσή μου να είμαι κοινωνική με ανθρώπους που μου είναι αδιάφοροι.

3. Δεν μου αρέσει να παίζουν με τα χώματα και να πιάνουν αντικείμενα που δεν είναι δικά τους

Είμαι μανιακή με την καθαριότητα και οι φίλοι μου το γνωρίζουν καλά. Έτσι είμαι. Εχω μάθει στα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους, να κάνουν μπάνιο μετά από κάθε δραστηριότητα και πραγματικά φρικάρω στην ιδέα ότι θα πιάσουν χώματα που προηγουμένως μπορεί να ούρησε ένα ζωάκι.

4. Δεν μου αρέσουν οι γονείς που δεν προσέχουν τα παιδιά τους στο πάρκο

Μην μου πείτε ότι δεν βλέπετε πολλούς γονείς να μιλάνε συνέχεια στο κινητό ή με άλλους, χωρίς να ξέρουν που ακριβώς είναι το παιδί τους ( μέσα στο πάρκο ή την παιδική χαρά). Πείτε μου υπερβολική, αλλά όταν τα παιδιά μας παίζουν σε εξωτερικό χώρο δεν είναι αφορμή για όλους εμάς να πιάσουμε το κουβεντολόϊ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved