Αγαπητά μου παιδιά, γι΄αυτούς τους λόγους πρέπει να τακτοποιείτε τα πράγματά σας

Η Katie Smith, μητέρα τριών παιδιών, πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να τακτοποιούν τα πράγματά τους και εξηγεί τους λόγους οι οποίοι είναι πέρα για πέρα λογικοί.

Μία Μαμά
Αγαπητά μου παιδιά, γι΄αυτούς τους λόγους πρέπει να τακτοποιείτε τα πράγματά σας

Το Σάββατο καθάρισα όλα τα μπάνια του σπιτιού. Όχι λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, μπήκα στο μπάνιο που χρησιμοποιούν τα παιδιά και είδα οδοντόκρεμα στον καθρέφτη, στο νεροχύτη ακόμα και στο παράθυρο.

Όχι μόνο δεν καταλαβαίνω πώς η οδοντόκρεμα βρέθηκε στο παράθυρο αλλά πώς τα παιδιά μου απλώς την άφησαν εκεί. Για την ιστορία να πω επίσης ότι ο νιπτήρας είχε γίνει χάλια και ότι ο κάδος σκουπιδιών που είχα μόλις αδειάσει, ξεχείλιζε!

Και αυτό είναι ένα μόνο δωμάτιο του σπιτιού.

Κατεβαίνοντας από τις σκάλες, σκόνταψα πάνω στα παπούτσια τους, τους φορητούς υπολογιστές και τα σακίδιά τους, ενώ αρκετά λεπτά πριν δεν υπήρχε τίποτα στο πάτωμα.
Τα παιδιά μου συχνά αναρωτιούνται γιατί υψώνω τη φωνή μου όταν λέω ότι πρέπει να καθαρίσουν.

Σίγουρα, πρέπει να μάθουν να είναι υπεύθυνα και αυτάρκη για να γίνουν λειτουργικοί ενήλικες όμως αποτελούν επίσης μέλη μια οικογένειας και υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούν.

Να τι λέω στον εαυτό μου αλλά και τα παιδιά όταν αναρωτιούνται γιατί να τακτοποιούν τα πράγματά τους στο σπίτι.

Πληρώνουμε για να ζήσουμε εδώ

Να είστε περήφανα για τα πράγματά σας, το δωμάτιό σας και να τα φροντίζετε καθώς αυτό είναι το σπίτι μας, το οποίο σημειωτέον δεν το έχουμε αποπληρώσει. Αφιερώστε λοιπόν λίγο από το χρόνο σας για να τακτοποιείτε το χώρο σας.

Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος

Σκεφτείτε πώς είναι να είσαι φορτωμένος με πράγματα και να σκοντάφτεις πάνω σε πεταμένα παπούτσια ή να γλιστράς καθώς πατάς το γιαούρτι στο πάτωμα. Όχι, δεν είναι αστείο, απεναντίας είναι πολύ επικίνδυνο.

Είμαι μόνο ένας άνθρωπος

Αν όλοι κάνουμε αυτό που πρέπει και καθαρίζει ο καθένας το χώρο του, όλα θα είναι πιο εύκολα. Αν δεν το κάνετε εσείς, όλο το βάρος πέφτει πάνω μου και αυτό συνεπάγεται περισσότερη κούραση, νεύρα και φωνές.

Δεν θα πάθετε κάτι

Τίποτα δεν πρόκειται να πάθετε αν αφιερώσετε χρόνο για να κρεμάσετε την πετσέτα, να μαζέψετε τα ρούχα σας ή να βάλετε τα πιάτα σας στο πλυντήριο πιάτων. Αλλά, αν δεν το κάνετε και το αφήσετε για μένα, αυτό θα έχει επιπτώσεις και σε σας … Για παράδειγμα ο κωδικός πρόσβασης WiFi θα αλλάξει μυστηριωδώς ή δεν θα μπορείτε να βρείτε το τηλέφωνό σας.

Αυτά είχα να πω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved