Συνταγή το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι: Αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας

Τα λατρεύω! Κι εγώ και τα παιδιά μου!

Mamatsita
Συνταγή το απόλυτο καλοκαιρινό φαγάκι: Αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας

Τα έχω ως τα νοστιμότερα αυγά ever!!! Όταν θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο από αυγά μάτια, τότε το μόνο που έχεις να φτιάξεις παραπάνω είναι μια νόστιμη σαλτσούλα ντομάτας.

Φυσικά αν είναι καλοκαιράκι, δεν θα βάλεις τίποτε άλλο από φρέσκια, ζουμερή και κατακόκκινη ντομάτα.

Αν όμως η επιθυμία σου, σου έρθει χειμώνα καιρό, τότε ο συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας κάνει άψογα την δουλειά του.

abga me saltsa

Εγώ στην δική μου απλή σαλτσούλα ντομάτας, βάζω μια πρέζα κανέλα, μια πρέζα ζάχαρη, το καλοκαίρι απαραιτήτως τριμμένη πράσινη πιπεριά και μερικά φυλλαράκια βασιλικό και το χειμώνα απαραιτήτως τριμμένο καρότο και ρίγανη.

Αφού βράσει και χυλώσει η σάλτσα ρίχνω μέσα προσεχτικά τ’ αυγά και τα σκεπάζω. Θα χρειαστούν μόλις 3 λεπτά για να γίνουν. Αλλά σε περίπτωση που χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να σφίξει το ασπραδάκι τους, τους τον δίνω και τα βοηθάω με ένα κουτάλι ρίχνοντας πάνω τους (και κυρίως στον κρόκο) σάλτσα.

Ενισχύω την γεύση τους με μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και τυρί. Το τυρί «παίζει” ανάλογα με το τι υπάρχει στο ψυγείο.

Ευπρόσδεκτη φυσικά είναι η φέτα, το κασέρι, η γραβιέρα, η κεφαλογραβιέρα, το ρεγκάτο… κι όπως μου έγραψε και μια φίλη της σελίδας στο facebook και η ξινομυζήθρα!!!

Δοκίμασε το, θα σου αρέσει!

Με αγάπη

MamaTsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved