Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα ρεβύθια στη γάστρα

Ρεβύθια με πιπεριές στο φούρνο. Δοκιμάστε τα!

Mamatsita
Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα ρεβύθια στη γάστρα

Τα ρεβίθια εγώ δεν τα έτρωγα. Ο mr. Papatsita μου τα έμαθε. Όπως του έμαθα κι εγώ να τρώει τα ψάρια. Θυμάμαι, την πρώτη φορά που τα μαγείρεψα. Μέρες με παρακαλούσε, αλλά εγώ αρνιόμουν. Μέχρι που του έκανα το χατήρι.

Πήγα στο σούπερ μάρκετ, κατευθύνθηκα στα ψυγεία με τα κατεψυγμένα και γύρισα σπίτι με ένα σακουλάκι “Σούπα ρεβίθια” που το μόνο που χρειαζόταν να κάνω ήταν να προσθέσω νερό και λάδι. Μόνο καπέλο που δεν μου τα φόρεσε εκείνη την ημέρα o καλός μου.Έτσι κι εγώ ανασκουμπώθηκα, ξαναπήγα σούπερ μάρκετ κι αγόρασα the real thing.

Άνοιξα και βιβλία κι ενημερώθηκα πως πρέπει να τα μουλιάζουμε αποβραδίς, χωρίς σόδα η οποία καταστρέφει όλα τους τα θρεπτικά συστατικά. Τα έφτιαξα λοιπόν και τ’ αγάπησα. Και τώρα πια τα φτιάχνω συχνά. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ στην χειμερινή τους βερσιόν. Χυλωμένα με μπόλικο λεμονάκι! Αλλά επειδή τα θέλω κι όταν ζεσταίνει ο καιρός, έχω και μια άλλη βερσιόν που ετοιμάζω.

Αυτή θα σου δείξω σήμερα.

revithia sto fourno

Θα χρειαστείς:

1/2 κιλό ρεβίθια
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια + 1 ακόμη τριμμένη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κ σ ρίγανη ξερή
1 κ σ μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζεις τα ρεβίθια για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν. Τα σουρώνεις και τα βάζεις στη γάστρα.Ρίχνεις μέσα τις ντομάτες καθώς κι όλα τα υπόλοιπα λαχανικά που έχεις επίσης κόψει σε κύβους ή ροδέλες, προσθέτεις τα μυρωδικά, το νερό, το ελαιόλαδο (όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά), αλατοπιπερώνεις και σκεπάζεις.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για ακόμη 20 λεπτά.Ξεσκεπάζεις κι αν δεις πως τα ρεβίθια σου “κρατάνε” ή δεν έχουν πιει τα υγρά τους, συνέχισε για λίγο ακόμη το ψήσιμο, χωρίς σκέπασμα αυτή τη φορά. Αυτό ήταν! Το φαγάκι σου είναι έτοιμο.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως συνοδευτικό ή ως σαλάτα.Σε κάθε περίπτωση, κι εφόσον σου αρέσουν και σένα τα ρεβίθια, θα σου αρέσει κι αυτή η βερσιόν.

Tip. Αν δεν έχεις γάστρα, μην ανησυχείς. Ούτε εγώ είχα! Κατάλαβα πως έχει τρυπήσει ενώ ετοίμαζα τη συνταγή. Βάλτα σε ένα ταψάκι και σκέπασε τα, πρώτα με χαρτί ψησίματος κι από πάνω με αλουμινόχαρτο. Κι αυτό γιατί, τώρα τελευταία ακούγεται πως όταν ψήνουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, τρώμε μαζί και το αλουμίνιο που απελευθερώνετε όταν το αλουμινόχαρτο βρίσκεται σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved