Επιτρέπεται ο χυμός κράνμπερι κατά τον θηλασμό;

Μπορείτε να πίνετε άφοβα χυμό κράνμπερι ή όχι;

Επιτρέπεται ο χυμός κράνμπερι κατά τον θηλασμό;

Το κράνμπερι, είτε φρέσκο, είτε αποξηραμένο, είτε σε χυμό θεωρείται μια ιδιαίτερα θρεπτική υπερτροφή.

Ένα από τα βασικότερα συστατικά που μας δίνει το κράνμπερι είναι η βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη των συνδετικών ιστών του σώματος και των οστών και ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού ώστε να μας προστατεύσει από τις λοιμώξεις.

Το κράνμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3) και βήτα καροτενίου (προβιταμίνη Α), το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη Α. Τα κυριότερα μέταλλα που βρίσκονται στο μούρο είναι το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο.

Ο χυμός κράνμπερι επιτρέπετε στον θηλασμό;

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας των ΗΠΑ (NCCIH), η κατανάλωση χυμού κράνμπερι θεωρείται ασφαλής κατά το θηλασμό. Ωστόσο, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα και, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά.

Ο χυμός 100% από κράνμπερι είναι πολύ όξινος και δυσάρεστος, ακόμη και με προσθήκη γλυκαντικών. Ο χυμός του εμπορίου παρασκευάζεται συχνά με κράνμπερθ ή συμπύκνωμα αναμεμιγμένο με νερό, γλυκαντικά και ασκορβικό οξύ. Ως εκ τούτου, η ποσότητα πρόσληψης ανά ημέρα πρέπει να είναι συγκεκριμένη, καθώς τα πρόσθετα γλυκαντικά, όπως το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, στο χυμό αποτελούν πηγή επιπλέον θερμίδων.

cranberry

Οφέλη του χυμού κράνμπερι

Ακολουθούν ορισμένα οφέλη για την υγεία από την τακτική κατανάλωση χυμού κράνμπερι χωρίς ζάχαρη:

  • Ο χυμός έχει σημαντική ποσότητα μικροθρεπτικών συστατικών με πολλά ενεργά φυτοχημικά που είναι ευεργετικά για την υγεία της θηλάζουσας μητέρας καθώς και του μωρού της.
  • Εκτός από τη βιταμίνη C και E, ο χυμός από κράνμπερι περιέχει αντιοξειδωτικά ενώ βοηθά και στη μείωση του στρες.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το κράνμπερι εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηρίων στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης και την εξάπλωσή τους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού. Ωστόσο, ο ρόλος του στη θεραπεία παραμέει ασαφής.

Πιθανές παρενέργειες του χυμού κράνμπερι

  • Η απώλεια βάρους μετά τον τοκετό χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα αντί για χυμούς. Επειδή ο χυμός κράνμπερι χωρίς ζάχαρη μπορεί να είναι δύσκολο να καταναλωθεί, συνήθως οι συσκευασμένοι περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα. Επομένως χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωσή του ειδικά αν καταναλώνετε το χυμό εμπορίου.
  • Η υπερβολική κατανάλωση χυμού κράνμπερι μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Πηγή: www.momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved