Πέντε καταπληκτικά οφέλη που έχουν τα κράνμπερι για τα μωρά!

Σκέφτεστε ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσετε τον απογαλακτισμό του μωρού σας; Σκοπεύετε να εισάγετε τα λαχανικά και τα φρούτα στη διατροφή του; Λοιπόν, αν ναι τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Πέντε καταπληκτικά οφέλη που έχουν τα κράνμπερι για τα μωρά!

Συστήνοντας στο παιδί σας την υγιεινή διατροφή από την αρχή μπορεί να το βοηθήσει να έχει υγιεινές συνήθειες διατροφής. Δεν έχετε ιδέα αν τα κράνμπερι είναι καλά για το μωρό σας ή όχι; Διαβάστε παρακάτω πώς μπορούν να κάνουν θαύματα στην υγεία του μωρού σας!

Τα κράνμπερι είναι όξινα, αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι παιδίατροι δε τα συστήνουν στις πρώτες τροφές του μωρού. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πώς για να δώσετε κράνμπερι στο παιδί σας θα πρέπει να είναι 8-12 μηνών. Δώστε του να δαγκώσει μια-δυο μπουκιές την πρώτη μέρα και παρακολουθήστε το για τυχόν αλλεργική αντίδραση.

Εάν το μωρό σας δείξει οποιοδήποτε σημάδι ενόχλησης, σταματήστε να του δίνετε το συγκεκριμένο φρούτο. Αν όμως είναι εντάξει, τότε αφήστε το να το απολαύσει.

Δείτε παρακάτω τα πέντε οφέλη που έχουν τα κρανμπερι για τα μωρά:

1. Ενισχύουν την ανοσία στις ιώσεις

Τα κράνμπερι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.

2. Βοηθούν στην πέψη

Τα κράνμπερι είναι μια πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών. Η πρόσληψη φυτικών ινών ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου και διευκολύνει την πέψη. Τρώγοντάς τα το μικρό σας, μπορεί να προστατευθεί από δυσκοιλιότητα και άλλες μορφές κοιλιακών διαταραχών.

3. Αποτρέπουν τις καρδιακές παθήσεις

Το γεγονός ότι τα κράνμπερι είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες, αμέσως τα κάνει τη σούπερ τροφή για την καρδιά. Βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και επίσης στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων από το οξειδωτικό στρες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει το συγκεκριμένο φρούτο, βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης. Αν λοιπόν εντάξετε αυτό το πολύτιμο φρούτο στο διαιτολόγιο του παιδιού σας από νωρίς, μπορείτε να το προστατεύσετε από την ανάπτυξη πιθανών καρδιαγγειακών επιπλοκών αργότερα.

4. Μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου

Τα νόστιμα αυτά κόκκινα φρούτα, μπορούν επίσης να αποτρέψουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού, του προστάτη και του καρκίνου του πνεύμονα.

5. Προστατεύουν τα ούλα

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κράνμπερι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της περιοδοντικής νόσου και βοηθούν τα ούλα να είναι ισχυρά και υγιή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved