Δίαιτα στην εμμηνόπαυση: Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σας (vid)

Πώς θα χάσετε κιλά στην εμμηνόπαυση.

Δίαιτα στην εμμηνόπαυση: Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή σας (vid)

Οι γυναίκες κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης έχουν μειωμένες ενεργειακές ανάγκες, δηλαδή χρειάζονται λιγότερες θερμίδες καθημερινά σε σχέση με τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Για τον λόγο αυτό, για τη διασφάλιση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους συνίσταται η μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνετε, ειδικά από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων.

Όσο νωρίτερα μάλιστα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή τόσο πιο ομαλά θα βιώσει η γυναίκα την εμμηνόπαυση.Ορισμένα από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την εμμηνόπαυση, όπως οι εξάψεις και η ξηροδερμία, είναι απλώς ενοχλητικά, ωστόσο άλλα μπορεί να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη μελλοντική υγεία της γυναίκας, όπως τα επίπεδα της χοληστερόλης της ή την οστική της πυκνότητα.

diaita stin emminopaysi 1

Η δίαιτα της εμμηνόπαυσης πρέπει να είναι λοιπόν ισορροπημένη, υγιεινή και θρεπτική ώστε να συμβάλει στον μέγιστο δυνατό βαθμό στην πρόληψη διαφόρων προβλημάτων και επιπλοκών, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή η οστεοπόρωση.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, για τη διασφάλιση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους συνίσταται η μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνετε, ειδικά από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων.

diaita stin emminopaysi 2

Διατροφικές συμβουλές

  • Προτιμάτε στην καθημερινή διατροφή σας φρούτα λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης .Παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, χωρίς να προσφέρουν πολλές θερμίδες.
  • Αποφεύγετε το κόκκινο κρέας (έως 1 μερίδα την εβδομάδα), και προτιμάτε λευκό κρέας, ψάρι και θαλασσινά (2-3 μερίδες την εβδομάδα).
  • Προτιμάτε άπαχο κρέας. Αφαιρέστε το ορατό λίπος από το κόκκινο κρέας και την πέτσα από τα πουλερικά.
  • Είναι σημαντικό να καταναλώνετε 2-3 μερίδες την εβδομάδα όσπρια και λαδερά.
  • 8-10 ποτήρια υγρά ανά ημέρα εκ των οποίων 6-8 να είναι νερό.
  • Λιγότερο από 5 γραμμάρια αλάτι την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που περιέχεται στα τρόφιμα.5 γραμμάρια ισοδυναμούν με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης, σακχαρούχων γλυκαντικών υλών και προϊόντων που τα περιέχουν.
  • Εάν καταναλώνετε: κρασί ή άλλο ποτό, μέχρι 1 ποτήρι την ημέρα( προτιμότερο είναι το κρασί ή η μπύρα).

Στο βίντεο του ακολουθεί θα δείτε πώς να χάσετε τα έξτρα κιλάκια που πιθανόν να πήρατε στην εμμηνόπαυση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved