Λεμόνι με νερό: Τα οφέλη κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Είστε θηλάζουσα μανούλα που θέλει το μωρό της να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται τους πρώτους μήνες της ζωής του;

Λεμόνι με νερό: Τα οφέλη κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Αν ναι, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το άρθρο μας με τις συμβουλές μας για το πως μπορεί να βοηθήσει εσάς και το αγγελούδι σας το λεμόνι με το νερό, κατά τον θηλασμό.

Λεμόνι με νερό

Το λεμόνι μπορεί κανείς εύκολα να το βρει. Ο χυμός του λεμονιού σε συνδυασμό με το νερό, περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, αυτό δηλαδή που δίνει μια πικρή γεύση. Το υγιεινό αυτό ποτό είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β, ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Έτσι το νερό με χυμό λεμονιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι επωφελής τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

lemoni kai nero sto thilasmo

Τα υγιεινά οφέλη του νερού με το χυμό λεμονιού κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Δείτε παρακάτω για ποιους λόγους θα πρέπει να πίνετε νερό με λεμόνι κατά τη διάρκεια που θηλάζετε.

Υγιεινή παραγωγή γάλακτος

Το νερό με το λεμόνι κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενυδατώνει το σώμα σας και το διατηρεί φρέσκο, γεγονός που με τη σειρά του εξασφαλίζει την υγιεινή παροχή γάλακτος στο μωρό σας.

Αποτρέπει τα πεπτικά προβλήματα που μπορεί να έχει ένα μωρό

Το νερό με το χυμό λεμονιού είναι καλό για το πεπτικό σύστημα καθώς εμποδίζει τα πεπτικά προβλήματα που μπορεί να έχει το μωρό σας. (κολικοί, κράμπες, αέρια, αναγωγές και άλλα προβλήματα)

Καθαρό γάλα

Το νερό με το λεμόνι καθαρίζει από τις τοξίνες το σώμα σας έτσι το γάλα που δίνετε στο μωρό σας είναι καθαρό και χωρίς τοξίνες.

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο

Αν κάποια θηλάζουσα μαμά έχει πονόλαιμο, το νερό με το λεμόνι καταστρέφει αποτελεσματικά τη λοίμωξη του λαιμού και θεραπεύει τον πόνο.

thilasmos

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Κατά καιρούς, οι μητέρες που θηλάζουν υποφέρουν από υψηλή αρτηριακή πίεση μετά τον τοκετό. Το νερό με το λεμόνι είναι πλούσιο σε κάλιο, κάτι που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Καθαρίζει το αίμα

Το νερό με το χυμό λεμονιού λειτουργεί και ως καθαριστικό του αίματος. Οι θηλάζουσες μητέρες που πίνουν νερό με λεμόνι καθαρίζουν το αίμα τους και δεν κινδυνεύουν να πάθουν οποιαδήποτε λοίμωξη.

Πότε να προσέξετε:

Παρόλο που δεν υπάρχουν αναφερθεί κάποιες παρενέργειες πίνοντας νερό με λεμόνι, θα πρέπει να πάρετε και τη σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας πριν ξεκινήσετε να το πίνετε. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι εσείς ή το μωρό σας δεν πάσχετε από αλλεργικές αντιδράσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved