Τι να φάτε και τι όχι μετά από μία αποβολή;

Ποιες τροφές να προτιμήσετε μετά από μία αποβολή και ποιες να αποφύγετε;

Τι να φάτε και τι όχι μετά από μία αποβολή;
Woman eating a green salad. Healthy eating lifestyle concept.Copy space Bigstock

Η αποβολή είναι μία επώδυνη διαδικασία, από σωματικής και ψυχολογικής πλευράς. Εκτός από τη συναισθηματική στήριξη, μία γυναίκα που μόλις έχει αποβάλει έχει ανάγκη και από σωστή διατροφή για να πάρει δυνάμεις και να αναρρώσει.

Η διατροφή το διάστημα αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάρρωση της γυναίκας και υπάρχουν ορισμένες τροφές που θεωρούνται καλύτερες από ότι άλλες. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ποιες τροφές να προτιμήσετε μετά από μία αποβολή

Η αποβολή μπορεί να συνοδεύεται από αιμορραγία, έντονες ζαλάδες και αδυναμία. Προτιμήστε τις παρακάτω τροφές:

Τροφές πλούσιες σε σίδηρο

Η έντονη αιμορραγία προκαλεί έλλειψη σιδήρου η οποία μπορεί να οδηγήσει και σε αναιμία. Η αδυναμία και η κόπωση είναι τα κύρια συμπτώματα. Το διάστημα αυτό εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε σίδηρο και συγκεκριμένα αιμικό σίδηρο που απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό. Πολύ καλή πηγή αιμικού σιδήρου είναι το κόκκινο κρέας. Άλλες πηγές σιδήρου γενικότερα είναι τα φασόλια, τα πράσινα λαχανικά, οι σταφίδες, οι φακές, τα αποξηραμένα βερίκοκα, το καστανό ρύζι και η μαύρη σοκολάτα.

Παράλληλα με τις τροφές πλούσιες σε σίδηρο εντάξτε στη διατροφή σας και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου. Πηγές βιταμίνης C είναι τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες και η παπάγια.

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Από τη διατροφή σας δεν πρέπει επίσης να λείπουν και οι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο. Από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, τα αποξηραμένα φρούτα, η σόγια και πράσινα λαχανικά.

Τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση

Υπάρχουν τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση και είναι αυτές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο όπως τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και η μαύρη σοκολάτα. Το μαγνήσιο δεν βοηθάει μόνο στην βελτίωση της διάθεσης αλλά και στην παραγωγή ενέργειας του σώματος.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε μέταλλα και βιταμίνες, συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό ιδιαίτερα σε μία τέτοια συνθήκη που το σώμα χρειάζεται ενίσχυση.

Ποιες τροφές να αποφύγετε μετά την αποβολή

Γλυκά και γενικά τροφές και ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη

Αποφύγετε τα γλυκά πλούσια σε ζάχαρη που ενδέχεται να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Εκτός από τα γλυκά, υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχουν τα αναψυκτικά και οι περισσότερες συσκευασμένοι χυμοί φρούτων.

Γαλακτοκομικά προϊόντα πλούσια σε λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι πλούσια σε λιπαρά και τα αντίστοιχα κρέατα ενδέχεται να προκαλέσουν φλεγμονή που μπορεί με τη σειρά τους να προκαλέσουν πόνο και ενόχληση.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved