Πέντε διατροφικά tips για μαμάδες που θηλάζουν

Συμβουλές διατροφής για την περίοδο του θηλασμού.

Πέντε διατροφικά tips για μαμάδες που θηλάζουν

Η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας επηρεάζει την υγεία της ίδιας και την ανάπτυξη του μωρού. Οι τροφές που καταναλώνει καθημερινά μπορούν να επηρεάσουν τη σύσταση του μητρικού γάλακτος για αυτό και είναι σημαντικό την περίοδο του θηλασμού να ακολουθείται μία ισορροπημένη διατροφή που θα προσφέρει στη νέα μαμά και στο βρέφος, τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Εάν κι εσείς ανήκετε στις θηλάζουσες μητέρες, γνωρίζετε καλά ότι ο χρόνος με ένα μικρό μωρό στο σπίτι είναι περιορισμένος και σε συνδυασμό με την συσσωρευμένη κούραση, δεν είναι πάντα εύκολο να μαγειρεύετε συνέχεια ή να ετοιμάζετε υγιεινά γεύματα.

Τα παρακάτω διατροφικά tips ίσως σας βοηθήσουν να υιοθετήσετε μία υγιεινή και πλήρης διατροφή, κατάλληλη για την ιδιαίτερη αυτή περίοδο του θηλασμού.

Το κλειδί είναι ισορροπία

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων. Τα γαλακτοκομικά, όσπρια, κρέας κτλ, θα σας προσφέρουν την ποικιλία των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας.

Εντάξτε το ψάρι στη διατροφή σας

Το ψάρι είναι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα και φώσφορο, συστατικά ωφέλιμα για την υγεία σας. Προσπαθήστε να καταναλώνετε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Συχνά και μικρά γεύματα

Την περίοδο του θηλασμού καίτε περισσότερες θερμίδες, επομένως είναι αναγκαία και η παραπάνω πρόσληψή τους. Σύμφωνα με του ειδικούς, οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να προσλαμβάνουν καθημερινά περίπου 500 παραπάνω θερμίδες, ωστόσο είναι σημαντικό να τις προσλαμβάνετε από υγιεινές τροφές και όχι από junk food και άλλα τρόφιμα πλούσιες σε λιπαρά και συντηρητικά.

Περιορίστε την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών

Εάν κάποιος από την οικογένεια έχει αλλεργίας σε συγκεκριμένες τροφές, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική με την κατανάλωσή τους, καθώς οι συγκεκριμένες αλλεργίες μπορεί να εμφανιστούν και στο μωρό.

Πίνετε άφθονο νερό

Την περίοδο του θηλασμού, αυξάνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης. Το μητρικό γάλα αποτελείται κατά κύριο λόγο από νερό, για αυτό και είναι πολύ πιθανό να νιώθετε συχνά διψασμένη. Πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε στην καθημερινότητά σας για να διατηρήστε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved