Θηλασμός: Πόσες θερμίδες καίτε ενώ θηλάζετε;

Την περίοδο του θηλασμού, η θηλάζουσα μητέρα καίει περισσότερες θερμίδες από ό,τι συνήθως, για αυτό και η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική.

Θηλασμός: Πόσες θερμίδες καίτε ενώ θηλάζετε;

Ο θηλασμός είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία με πολλά οφέλη για τη μητέρα και το μωρό. Την περίοδο που θηλάζετε, είναι σημαντικό η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και προσεγμένη, καθώς μέσα από τις τροφές που καταναλώνετε καθημερινά προσλαμβάνετε και εσείς αλλά και το μωρό σας, τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη.

Συμβάλλει ο θηλασμός στην απώλεια βάρους;

Ο θηλασμός συμβάλλει θετικά στην απώλεια των κιλών της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά το μωρό τους, τους πρώτους έξι μήνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης από ότι οι μαμάδες που δεν θηλάζουν.

Πόσες θερμίδες καίτε ενώ θηλάζετε;

Οι δίαιτες δεν ενδείκνυνται την περίοδο του θηλασμού, καθώς είναι σημαντικό για όσο διάστημα θηλάζετε, να τρέφεστε σωστά και να καταναλώνετε όλες τις τροφές που σας παρέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας.

Ο θηλασμός ωστόσο σαν διαδικασία συνεπάγεται το κάψιμο θερμίδων και αυτό γιατί χρειάζεστε ενέργεια προκειμένου να παράγεται γάλα. Με την παραγωγή του γάλακτος μία υγιής θηλάζουσα μητέρα καίει από 300 μέχρι 500 θερμίδες την ημέρα.

Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε συνολικά την περίοδο που θηλάζετε;

Οι θερμίδες που σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να καταναλώνει μία γυναίκα ημερησίως, κυμαίνονται από 1.800 μέχρι 2.400 ανάλογα με το ύψος, το σωματότυπο κ.α.. Προκείμένου να αναπληρώσετε τις περισσότερες από τις θερμίδες που χάνετε από τον θηλασμό, οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση 300-500 παραπάνω θερμίδων την ημέρα, συνεπώς η ενδεικτική ημερήσια πρόσληψη κυμαίνεται από 2.200-2.800 θερμίδων.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved