Νιώθετε κουρασμένη; Συμβουλές για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Συνήθως ξυπνάμε το πρωί νιώθοντας κουρασμένοι από την προηγούμενη ημέρα αλλά και από την ιδέα ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την καινούργια.

Νιώθετε κουρασμένη; Συμβουλές για να απλοποιήσετε τη ζωή σας

Ειδικά όταν είσαι μαμά και πρέπει να φροντίσεις και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας η κούραση κάποιες φορές πολλαπλασιάζεται και γίνεται πολύ πιεστική.

Παρ’ όλο που μπορεί να σας φαίνεται αδύνατον υπάρχουν τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας.

Σταματήστε να κάνετε τα πράγματα περίπλοκα
Κάποιες φορές κάνουμε τα πράγματα πιο περίπλοκα και δύσκολα για εμάς απ’ ότι χρειάζεται: επιλέγοντας ένα γυμναστήριο μακριά από το σπίτι, ετοιμάζοντας ένα πάρτι γενεθλίων στο τέλος μιας πολύ κουραστικής εβδομάδας. Μάθετε να λέτε και "όχι!" όταν κάτι νιώθετε ότι δεν μπορείτε να το φέρετε εις πέρας και μην κάνετε τη ζωή σας πιο περίπλοκη απ’ ότι ήδη είναι.

Οργανωθείτε
Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματά σας, τις δραστηριότητες ακόμα και τις σχέσεις σας και οργανωθείτε. Οργανώστε τον χώρο σας, το πρόγραμμά σας, τις υποχρεώσεις σας ξανά από την αρχή αν νιώθετε πως έχετε φτάσει σε ένα αδιέξοδο.

Μην αναβάλετε
Ότι είναι να κάνετε τώρα, κάντε το τώρα και μην το αναβάλετε για άλλη στιγμή. Μην αφήνετε τον χρόνο να περνάει. Ασχοληθείτε με ό,τι πρέπει την ώρα που πρέπει και γλυτώστε έτσι σπατάλη χρόνου αλλά και χρήματος.

Κάντε διαλείμματα ή μην κάνετε τίποτα
Τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλουν στη μείωση του στρες! Τεντωθείτε για λίγο, διαβάστε ένα περιοδικό, κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε κάτι που θα σας κάνει ευτυχισμένη. Θα δείτε πως αμέσως θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Δώστε στον εαυτό σας μια ημέρα άδειας και μην κάνετε απολύτως τίποτα. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε στον εαυτό σας μικρές ανάσες.

Βρείτε συμμάχους
Ζητήστε βοήθεια από την οικογένειά σας, από τον σύντροφό σας στις διάφορες δουλειές και μην τις φορτώνεστε όλες εσείς. Ακόμα και τα παιδιά σας, όσο μικρά και αν είναι μπορούν να αναλάβουν μικρές καθημερινές ευθύνες που τους αναλογούν – να μαζεύουν τα πιάτα τους αφού φάνε ή τα ρούχα στο δωμάτιό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved