Μια μαμά εξομολογείται: Τι θα έλεγα στον εαυτό μου αν ήμουν πάλι παιδί

Αυτά που θα ήθελα να μπορούσα να πω στο παιδί που ήμουν.

Μια μαμά εξομολογείται: Τι θα έλεγα στον εαυτό μου αν ήμουν πάλι παιδί

Μερικές φορές, θα θέλαμε να επανεξετάσουμε την παιδική μας ηλικία και να δώσουμε μερικές συμβουλές στο παιδί που κάποτε ήμασταν για να του διευκολύνουμε τη ζωή.
Μια μαμά, η Anne Costisella, κάνοντας την προσωπική της αναδρομή στην παιδική της ηλικία κατέγραψε όλα εκείνα που θα έλεγε στον εαυτό της αν ήταν και πάλι παιδί έχοντας όμως πλέον τη γνώση της ενήλικης.

Ο φόβος του άγνωστου
Ένα πράγμα που ξεχνάμε συχνά για την παιδική ηλικία είναι το άγνωστο και ο φόβος γι’ αυτό όταν δεν γνωρίζαμε ποια δουλειά θα είχαμε, αν θα βρούμε έναν σύζυγο, αν θα ζούσαμε μακριά από τους γονείς μας. Κάθε ένας από εμάς είχε μια πολύ διαφορετική παιδική ηλικία, αλλά μπορώ να μιλήσω μόνο για δική μου. Ακόμα κι αν πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι ισχυροί και ότι όλα θα αλλάξουν, εγώ, προσωπικά, θα μου έλεγα μόνο να απολαμβάνω το ότι είμαι νέα και να μην ανησυχώ πολύ.

Οι φίλοι
Θυμάμαι, περίπου 9 χρονών, ο αδελφός μου με ρώτησε ποια τραγουδίστρια θα ήταν ακόμα δημοφιλής σε 15 χρόνια και ποιος θα ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Απάντησα ο Bon Jovi και ένα κορίτσι που μόλις και μετά βίας θυμάμαι. Γέλασε και μου είπε ότι έκανα λάθος, ότι θα ήταν είτε ο Paul McCartney ή ο Michael Jackson και δεν θα μιλούσα πια με αυτό το κορίτσι. Σχετικά με τον Bon Jovi, δεν ήταν εντελώς σωστός! Αλλά για την φίλη μου ... ήταν σίγουρα. Εάν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, θα ήθελα βεβαίως να πω ότι δεν πρέπει να ανησυχείτε για σχολικές μάχες, για το «Δεν είμαι φίλος σου πια» και για τις μοναχικές στιγμές του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Λίγες δεκαετίες αργότερα, αυτές οι ιστορίες έχουν ξεχαστεί εδώ και πολύ καιρό και έχω μάθει την τέχνη να τις αφήνω να φύγουν καθώς η αυτοεκτίμησή μου έχει αναπτυχθεί μαζί μου.

anne costisella 3

Οι γονείς μου
Είμαι από τις τυχερές που ήταν τυχερές στην κακή τύχη τους ή αντίστροφα. Γεννήθηκα σε μια εκπληκτική οικογένεια με εξαιρετικούς παππούδες, θείες, ξαδέλφους και θείους που κάνουν τη ζωή να αξίζει να τη ζεις. Αν ήξερα τότε ότι δεν υπήρχε ένα τούνελ μεταξύ του σπιτιού μου και του μπαμπά μου, ότι ο πατέρας μου θα αρρωστήσει και ότι η μαμά μου θα πεθάνει ενώ ήμουν στο γυμνάσιο, θα το απολάμβανα περισσότερο. Αν ήξερα ότι θα γεράσω κι εγώ μακριά από όλους, θα είχα περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Είναι σημαντικό να απολαύσετε το χρόνο σας με μια καλή οικογένεια. Ο χρόνος πετά και αν αυτό είναι καλά νέα για όσους είχαν κακή παιδική ηλικία, δεν ήταν για μένα.

Σχολείο
Κατάλαβα νωρίς το πόσο σημαντικό ήταν το σχολείο και ήμουν καλή μαθήτρια, αλλά αν μπορούσα να γυρίσω πίσω θα έλεγα στο παιδί ότι οι προσπάθειές μου θα «πληρωθούν» τελικά, παρά το γεγονός ότι οι κάποιοι με κορόιδευαν και δεν φαινόταν να ενδιαφέρονται πολύ για τους βαθμούς τους. Θα έλεγα στον εαυτό μου: «Επειδή μελετάς τώρα, πολλά πράγματα θα είναι ευκολότερα αργότερα. Μπορείς να σκεφτείς αργότερα τα αγόρια». Στην πραγματικότητα, αν θα μπορούσα, θα μου έλεγα ότι θα άλλαζα χίλιες εκδοχές του εαυτού μου πριν φτάσω στην ηλικία των 20 και μετά από αυτό αν θα συναντούσα ένα αγόρι, τόσο πιο πιθανό θα ήταν να ταιριάξουμε.

Η θλίψη εξαφανίζεται
Θυμάμαι επίσης να κλαίω πολύ πριν κοιμηθώ όταν ήμουν νέα και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν ότι η ζωή ήταν πολύ πιο δύσκολη από ό, τι την περίμενα. Δεν ξέρω τι με έκανε να στεναχωριέμαι τόσο, αλλά σίγουρα θα έλεγα στον εαυτό μου ότι γινόμαστε λιγότερο συναισθηματικοί καθώς μεγαλώνουμε και ότι με την ανάληψη ευθυνών αρχίζει η ελευθερία και ότι με την ελευθερία μπορείς να χτίσεις μια όμορφη ζωή. Θα ήθελα επίσης να πω ότι η δυνατότητα να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα αξίζει περισσότερο στη ζωή από το να κερδίσω το λαχείο.

Αυτά θα έλεγα στο παιδί που ήμουν. Μπορώ να φανταστώ ότι ο νέος μου εαυτός με κοιτάζει, χαμογελώντας ευγενικά, σκεπτόμενος «τι θέλει;» και περιμένει υπομονετικά μέχρι να τελειώσω την περίεργη ιστορία μου, ώστε να μπορώ να παίξω ξανά με τη Barbie μου. Εσείς; Τι θα λέγατε στον εαυτό σας;

Πηγή: Motherforlife

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved