Πώς να βοηθήσετε μια μητέρα που μόλις έχει γεννήσει

Απλοί τρόποι για να ξεκουράσετε μια νέα μαμά στη δύσκολη καθημερινότητά της.

Πώς να βοηθήσετε μια μητέρα που μόλις έχει γεννήσει

Οι νέες μητέρες δεν χρειάζονται τίποτα ακριβό, απλά χρειάζονται λίγη βοήθεια!

Είναι τα απλά πράγματα στη ζωή που πραγματικά έχουν σημασία, οπότε αν θέλετε να βοηθήσετε μια νέα μαμά, δοκιμάστε τους τρόπους που σας προτείνουμε. Θα σας ευγνωμονεί!

Μαγειρέψτε για εκείνη: Πρώτη προτεραιότητά της είναι το τάισμα του μωρού. Σε συνδυασμό με τις πολλές άυπνες νύχτες μπορεί να ξεχνά ή να μην προλαβαίνει να φροντίσει τον εαυτό της. Κάτι που μπορείτε να κάνετε για εκείνη είναι να μαγειρέψετε για εκείνη και την υπόλοιπη οικογένεια.

Βάλτε πλυντήριο: Η γέννηση ενός μωρού συνεπάγεται αυτόματα και την αύξηση των ρούχων για πλύσιμο. Οπότε αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε μια νέα μαμά βοηθήστε τη να βάλει πλυντήριο, να τα απλώσει ή να τα μαζέψει και να τα διπλώσει.

Ώρα για ντουζ / Ώρα για έναν υπνάκο: Αναλάβετε να προσέχετε το νεογέννητο και δώστε χρόνο στη νέα μαμά να κάνει ένα ντουζ με την ησυχία της ή να πάρει ένα υπνάκο. Ειδικά το δεύτερο μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό αφού σύμφωνα με μελέτες η εξάντληση μπορεί να προκαλέσει στη μαμά κατάθλιψη μετά τον τοκετό. Μια ώρα ξεκούραστου ύπνου την ημέρα ελαχιστοποιεί της πιθανότητες να εμφανιστούν τέτοια συμπτώματα.

Καθαρίστε την κουζίνα: Οι μέρες περνάνε, η νέα μητέρα δεν προλαβαίνει, τα άπλυτα πιάτα μαζεύονται στοίβα στον νεροχύτη. Αναλάβετε δράση, σφουγγάρι και απορρυπαντικό πιάτων και βοηθήστε τη νέα μητέρα.

Βγάλτε μια βόλτα τα μεγαλύτερα παιδιά: Οι νέες μητέρες που έχουν και μεγαλύτερα παιδιά χρειάζονται λίγο επιπλέον βοήθεια, όπως η λήψη το να πάτε τα μεγαλύτερα παιδιά μια βόλτα ή να τα απασχολήσετε για λίγες ώρες.

Όταν πάτε στην αγορά: Τηλεφωνήστε της και ρωτήστε την αν χρειάζεται κάτι ή αναλάβετε κάποιες φορές τα ψώνια για εκείνη.

Ζητήστε από φίλους και γνωστούς να βοηθήσουν και εκείνοι: Αναλάβετε ο καθένας από μια ημέρα της εβδομάδας τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα.

Μην μένετε παραπάνω από όσο χρειάζεται: Είναι υπέροχο να την επισκεφθείτε και να βοηθήσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνετε πολύ περισσότερο από όσο σας χρειάζεται.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved