Μαμάδες, όσο κι αν σας αρέσει, μην ξεχνιέστε μες στο ντους...

Μπορεί να ανυπομονείτε να κάνετε ένα μεγάλο απολαυστικό ντους  μολις βάλετε τα μικρά για ύπνο ή μόλις τα δώσετε στο σχολικό, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν για τη μέγιστη ώρα που μπορούμε να κάνουμε μείνουμε κάτω από το νερό.

Μαμάδες, όσο κι αν σας αρέσει, μην ξεχνιέστε μες στο ντους...

Όπως υπογράμμισαν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος, που πρέπει ο καθένας να βρίσκεται κάτω από το νερό καθώς η επιδερμίδα κανενός ατόμου δεν αντέχει τη μακρόχρονη έκθεση στο νερό. Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που έκαναν επιστήμονες από τη Βρετανία, αποδείχθηκε πως το ανθρώπινο δέρμα δεν αντέχει να βρίσκεται στο νερό πάνω από 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, αν αυτός ο χρόνος αυξηθεί θεωρείται πολύ πιθανό το δέρμα να γίνει υπερβολικά ξηρό και τότε τα προβλήματα να ξεκινήσουν.

Οι ειδικοί τόνισαν πως εκτός από την διάρκεια του μπάνιου υπάρχει και θέμα με την συχνότητα του. Επισήμαναν δηλαδή πως αν κάνει κάποιος ντους πάνω από μια φορά το πολύ δύο φορές την ημέρα τότε από το δέρμα αφαιρούνται πολλά από τα ωφέλιμα βακτήρια. Γι΄αυτό άλλωστε οι επιστήμονες συνιστούν πάντα μετά το μπάνιο να γίνεται εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή γαλακτώματος σώματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved