Μαμά και διατροφή: Πότε οι σούπες παχαίνουν; Τι να προσέξετε

Πότε οι σούπες μπορούν να γίνουν σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους.

Μαμά και διατροφή: Πότε οι σούπες παχαίνουν; Τι να προσέξετε
Bigstock

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά. Τα ζεστά ροφήματα, τα χουχουλιάσματα στον καναπέ και φυσικά οι πρώτες σούπες της σεζόν είναι must.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σούπες όσοι προσέχετε τη διατροφή σας ή θέλετε να χάσετε κιλά;

Είναι θρεπτικές και ελαφριές, το πόσες, όμως, θερμίδες περιέχουν εξαρτάται από την εκάστοτε συνταγή. Στη δίαιτα επιτρέπονται αρκεί τα συστατικά που περιέχουν να έχουν λίγα λιπαρά και θερμίδες.

Τι πρέπει να προσέξτε λοιπόν;

Ο ζωμός

Οι περισσότεροι ζωμοί που υπάρχουν στο εμπόριο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και άλλα συντηρητικά. Η υπερκατανάλωση νατρίου δυσκολεύει την απώλεια βάρους και προκαλεί φούσκωμα λόγω της κατακράτησης υγρών.

Τι μπορείτε να κάνετε; Είναι προτιμότερο να φτιάξετε τον δικό σας ζωμό και να τον αποθηκεύετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Η υφή

Η υφή και τα υλικά καθορίζουν και το πόσο χορταστική θα είναι η σούπα. Αντί για ρύζι ή πατάτες, βάλτεσας λαχανικά και όσπρια που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Το μυστικό είναι να υπάρχουν κομμάτια που χρειάζεται να μασήσετε, ενώ εξίσου χορταστικές είναι και οι σούπες βελουτέ.

soupa-apwleia-varous.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Cala

Προσοχή στις κρεμώδεις σούπες

Οι κρεμώδεις σούπες είθισται να έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και αυτό γιατί συνήθως περιέχουν τυριά, κρέμες γάλακτος και άλλα υλικά τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά.

Προτιμήστε τα μη αμυλούχα λαχανικά

Τα μη αμυλούχα λαχανιά είναι θρεπτικά και έχουν λιγότερες θερμίδες και λιπαρά σε σχέση με τα αμυλούχα. Περιέχουν επίσης, αντιοξειδωτικά και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.

Μη αμυλούχα λαχανικά είναι τα εξής: σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκι Βρυξελλών, κουνουπίδι, μελιτζάνα, αγγούρι, μανιτάρια, ντομάτα κ.α.

Η συχνότητα

Σύμφωνα με έρευνα όσοι τρώνε σούπες συχνά ακολουθούν γενικά μία καλύτερη διατροφή και έχουν μειωμένες πιθανότητες παχυσαρκίας.

*Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved