Δέκα υγιεινά smoothies που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Νόστιμα και θρεπτικά.

Δέκα υγιεινά smoothies που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Τα smoothies τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή καθώς συνδυάζουν πολλές γεύσεις μαζί όχι μόνο φρούτων αλλά και λαχανικών.

Τα πιο γευστικά smoothies είναι αυτά που γίνονται με φρούτα εποχής. Ανάλογα λοιπόν με την εποχή , επιλέξετε μπανάνες, αχλάδια, ροδάκινα, καρπούζι, πεπόνι, ή πορτοκάλι, μήλο, μανταρίνια για να δώσουν μοναδική γεύση στα ροφήματά σας.

Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα από σπόρους τσία μέχρι νιφάδες καρύδας ή κακάο και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς προκειμένου να δημιουργήσετε την κατάλληλη υφή.

Παρόλα αυτά, πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο χυμός των φρούτων που έχουν προστεθεί στο μπλέντερ σας δεν είναι εξίσου θρεπτικός με τα ίδια τα φρούτα, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι ειδικοί. Φυσικά, κάποιες θρεπτικές ουσίες, όπως οι διαλυτές φυτικές ίνες, παραμένουν, άλλες όμως, όπως οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, χάνονται.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι τα smoothies συχνά περιέχουν επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να περιέχουν έως και έξι φορές τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων.

«Όταν συνδυάζουμε πολλά φρούτα σε ένα smoothie, γίνεται αρκετά πιο εύκολο να προσλαμβάνουμε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες θερμίδων και ζάχαρης, σε σχέση με όταν καταναλώνουμε ολόκληρα τα τρόφιμα», αναφέρει η Δρ. Alka Gupta, διευθυντήρια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Υγείας και Ευημερίας στη Νέα Υόρκη.

Το παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα smoothies δεν είναι τόσο χορταστικά όσο τα ίδια τα φρούτα, μπορεί να σας ωθήσει να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες αλλά και ζάχαρη. Πόσω μάλλον, αν περιέχουν πρόσθετα γλυκαντικά από χυμούς ή γιαούρτια που προστίθενται στα ροφήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε δέκα συνταγές για υγιεινά smoothies που όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά θα σας βοηθήσουν να χάσετε και βάρος:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved