Πέντε αλήθειες για το σώμα μας μετά τον τοκετό (pics)

Πόσο αλλάζει το σώμα της γυναίκας μετά τη γέννα;

Πέντε αλήθειες για το σώμα μας μετά τον τοκετό (pics)

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι αλλαγές που παρατηρούνται στο σώμα μας είναι σημαντικές. Άλλες είναι αναμενόμενες και άλλες, όχι και τόσο.

Ολες μας όμως αδημονούμε, όταν γεννήσουμε με το καλό, να επιστρέψουμε στα φυσιολογικά μας κιλά και να φορέσουμε τα ρούχα προ εγκυμοσύνης. Αυτό δεν είναι πάντα κάτι άμεσο. Ανάλογα με τα κιλά που η καθεμιά από εμάς έχει πάρει αλλά και τη νέα καθημερινότητα που έχει, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να επανέλθει στα κιλά της.

Ανεξαρτήτως όμως κιλών, όλες μας συνειδητοποιούμε κάποιες αλλαγές στο σώμα μας, που είναι οι εξής:

Το σημάδι της καισαρικής είναι μόνιμο

Μαζί με τις ραγάδες και η τομή της καισαρικής ( για όσες δεν έχουν γεννήσει φυσιολογικά) είναι εκεί να μας θυμίζουν το μικρό μας θαύμα. Αρκετές μητέρες ωστόσο, παραπονούνται ότι αισθάνονται πόνους στην περιοχή, αρκετά χρόνια μετά τη γέννα ή έντονη φαγούρα.

Η κοιλιά μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια

Για την ακρίβεια οι μυς της κοιλιάς μας δεν θα είναι ξανά οι ίδιοι. Ο διαχωρισμός των κοιλιακών μυών συχνά οδηγεί στην εμφάνιση αυτού που ονομάζεται "μούμια κοιλιά" ή απλά flab. Αν και ορισμένα προγράμματα γυμναστικής υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι μόνο μέσω χειρουργικής επέμβασης μπορεί να υπάρξει «αποκατάσταση».

Δείτε και τις υπόλοιπες αλλαγές στη gallery που ακολουθεί.

Photo: Ιnstagram ( #postpartumbody)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved