Το στήθος μου είναι μικρό. Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα;

Από τις πρώτες ημέρες της μητρότητας θα γίνεται συχνά αποδέκτης διαφόρων αντιφατικών συνήθως, συμβουλών, παραινέσεων και απόψεων.

Το στήθος μου είναι μικρό. Μήπως δεν έχω αρκετό γάλα;

Κι ενώ όλοι συμφωνούν ότι ο θηλασμός είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο μωράκι σας, δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα ακούσετε πολλά πράγματα που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Οπως για παράδειγμα ότι οι γυναίκες με μικρό στήθος δεν έχουν αρκετό γάλα.

Η αλήθεια είναι ότι η εξωτερική εμφάνιση του στήθους , το αν είναι μικρό ή μεγάλο, δεν παίζει κανένα ρόλο στην παραγωγή γάλακτος. Γιατί το μέγεθος του μαστού εξαρτάται από την ποσότητα λίπους που έχει , ενώ το γάλα παράγεται από τους αδένες , οι οποίοι φυσικά δεν είναι μικρότεροι στις γυναίκες που έχουν μικρό στήθος.

Ενας άλλος μύθος γύρω από το θηλασμό είναι ότι το στήθος χαλαρώνει όταν θηλάζετε. Αυτός είναι ίσως από τους μεγαλύτερους μύθους απ' όλους όσοι αφορούν το θηλασμό.

Το στήθος μιας γυναίκας χαλαρώνει όταν γίνονται αυξομειώσεις στον όγκο του. Αν π.χ. χάσετε απότομα πολλά κιλά, θα πέσει το στήθος σας. Το ίδιο θα συμβεί κι αν πάρετε φάρμακα για να κόψετε το γάλα.

Το στήθος σας, το οποίο είναι πολύ πρησμένο από τις ορμόνες της εγκυμοσύνης, θα ξεπρηστεί απότομα και θα πέσει. Αν αντίθετα, αποφασίσετε να θηλάσετε, το στήθος σας θα επανέλθει σταδιακά και δεν θα ...πέσει.

Πώς να περιποιηθείτε το στήθος σας

  • Να κάνετε μασάζ στο στήθος σας με χλιαρό νερό ενώ κάνετε ντουζ.
  • Να χρησιμοποιείτε κρέμα στις θηλές σας
  • Κάποιοι γιατροί προτείνουν οινόπνευμα για να σκληρύνουν οι θηλές, όμως η καλύτερη και πιο φυσική τεχνική για να σκληρύνουν οι θηλές είναι να τις εκθέτετε για λίγη ώρα (και όσο αυτό είναι εφικτό) στον ήλιο και τον αέρα.
  • Μην κοιμάστε μπρούμυτα. Η πίεση που ασκείται στο δέρμα του στήθους το κάνει πιο ευαίσθητο.
  • Η σωστή στάση σώματος είναι το Α και το Ω. Πλάτη ίσια, ώμοι ανοιγμένοι και ελαφρά γερμένοι προς τα πίσω. Προσοχήστο κεφάλι. Πρέπει να κοιτάει ψηλά κι όχι χαμηλά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved