Ποιος τύπος μαμάς είσαι στην παιδική χαρά;

Χαλαρή ή υπερβολική, στα όρια της υστερίας; Φιλική ή αντικοινωνική; Μαμά – παιδί ή μαμά – «φράου»; 

Ποιος τύπος μαμάς είσαι στην παιδική χαρά;

Αλήθεια, ποιος από τους παρακάτω τύπους μαμάς είσαι στην παιδική χαρά;

«Χαλαρά, η ζωή είναι ωραία» μαμά

Η μαμά που πολλές ζηλεύουν, αφού έχει πιάσει το νόημα της ζωής και με αυτό βαδίζει και στο μεγάλωμα του παιδιού της. Είναι η cool μαμά που προσέχει πώς παίζει το παιδί, αλλά δεν τρελαίνεται κιόλας. Βρίσκει την έξοδο στην παιδική χαρά ως μία καλή ευκαιρία για να χαλαρώσει και η ίδια, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ή περιοδικό, μιλώντας με φίλη στο τηλέφωνο ή με άλλες μαμάδες.

Η «αγχώνομαι με τα πάντα» μαμά

Στον αντίποδα της χαλαρής μαμάς, υπάρχει η υπερβολική, η οποία αγχώνεται για όλα. Κι αν δεν υπάρχει λόγος, αυτή όλο και κάτι θα βρει να αγχωθεί. Η παιδική χαρά, δε, για εκείνη είναι ένα μέρος γεμάτο άγχος, ειδικά όταν βλέπει το παιδί της να κάνει τα ακροβατικά του. Από το στόμα της θα ακούσεις μόνη «μη», «όχι» και «πρόσεχε».

Η αδιάφορη μαμά

Είναι εκείνη που δεν ιδρώνει το αυτί της για τίποτα. Μία που φτάνει στην παιδική χαρά μαζί με το παιδί και μία που το παίρνει για να φύγουν. Στο μεσοδιάστημα είτε θα πίνει τον καφέ της και θα μιλάει στο κινητό με τις ώρες ή θα έχει στήσει πηγαδάκι με άλλες μαμάδες. Είναι η μαμά που άμα το παιδί της εμπλακεί σε κάποιο καβγά, θα πει: «έλα μωρέ παιδιά είναι», όπως την ίδια ατάκα θα χρησιμοποιήσει και αν το παιδί της χτυπήσει άλλο παιδάκι ή παίρνει τη μπάλα από άλλο παιδάκι.

momsplaygrounf

Η μαμά – δήμαρχος

Η αλήθεια είναι πως η παιδική χαρά αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να γνωρίσεις και άλλες μαμάδες. Για κάποιες, όμως, είναι μόνο αυτό. Ένα μέρος, δηλαδή, που διευρύνεις τον κύκλο σου. Η κοινωνική μαμά επιδιώκει και καταφέρνει να γνωρίσει κόσμο και κοσμάκη. Είναι αυτή που έρχεται και τις χαιρετάει όλες, πιάνει κουβέντα με όλες, γελάει, περνάει καλά μαζί τους, ενώ κανονίζει και συναντήσεις εκτός παιδικής χαράς, προκειμένου να παίξουν τα παιδιά και οι ίδιες να πιούνε έναν καφέ. Είναι η μαμά που άμα κατέβαινε για δήμαρχος, θα είχε σίγουρες ψήφους.

Η αντικοινωνική μαμά

Αντίθετα, υπάρχουν και οι μαμάδες εκείνες που δυσκολεύονται να κάνουν γνωριμίες. Είναι εκείνες που είτε δεν επιδιώκουν να γνωρίσουν άλλες μαμάδες είτε ντρέπονται να κάνουν το πρώτο βήμα. Ανοίγονται δύσκολα, ενώ πιστεύουν ότι είναι μεγάλες για να κάνουν νέες φίλες. Θα τις δεις να κάθονται μόνες στο παγκάκι ή όρθιες να παρακολουθούν διακριτικά το παιδί.

Η Ελληνίδα μάνα

Η Ελληνίδα μάνα πάει παντού. Και στην παιδική χαρά. Είναι εκείνη, λοιπόν, που θα βγάλει το ταπεράκι και θα κεράσει με σπιτικές λιχουδιές τις υπόλοιπες μαμάδες, ενώ έχει και το τοστάκι με το χυμό του παιδιού, για να αναπληρώσει τις θερμίδες που «έκαψε με το παιγνίδι. Εννοείται ότι μαζί της έχει και δεύτερη αλλαξιά, ενώ πριν φύγουν – ακόμη και στο ντάλα καλόκαιρο – θα του αλλάξει την ιδρωμένη μπλούζα. Γιατί, που ξέρεις τι… ρεύματα θα συναντήσουν μέχρι να πάνε στο σπίτι;

Η «φράου» μαμά

Είναι αυστηρή. Κάνει συνεχώς υποδείξεις στο παιδί της, πάντα σε αυστηρό τόνο, αλλά και στους υπόλοιπους. Ακόμη και σε ξένα παιδάκια, αν δει ότι δεν παίζουν σωστά ή πειράζουν το δικό της. Είναι επίσης αυστηρή στους χρόνους. Όταν θα πει «φεύγουμε», σημαίνει φεύγουμε, και το παιδί της δεν έχει καμία τύχη να μείνουν περισσότερο, ούτε για λίγα λεπτά παραπάνω.

Η μαμά – μοντέλο

Παντού θα συναντήσεις μία μαμά – μοντέλο, η οποία θα τραβήξει τα βλέμματα όλων και δη των υπολοίπων μαμάδων, που θα την κοιτάξουν καλά από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Είναι η μαμά που ντύνεται μοντέρνα, με την τελευταία λέξη της μόδας. «Σκάει» στην παιδική χαρά πάντα βαμμένη, κρατάει μία ακριβή τσάντα, διαθέτει καλογυμνασμένους κοιλιακούς και γενικά μοιάζει σα να έχει ξεπηδήσει από το editorial περιοδικού μόδας.

Η μαμά – καριερίστα

Η συγκεκριμένη μαμά κατάφερε να ξεκλέψει λίγο χρόνο και να πάει με το παιδί της στην παιδική χαρά. Αλλά επειδή δε μπορεί να αφήσει και τη δουλειά της, την παίρνει μαζί της. Έτσι, θα της δεις σε ένα παγκάκι να βγάζει είτε το λαπτοπ της είτε ένα σημειωματάριο είτε να μιλάει για δουλειά στο κινητό από την ώρα που έφτασαν μέχρι να φύγουν.

momplayground

Η μαμά – «με ακούει όλη η παιδική χαρά»

Δυστυχώς για τα αυτιά των υπολοίπων μαμάδων, υπάρχει ανάμεσα μας και αυτός ο τύπος και τον συναντάμε παντού. Η μαμά αυτή ακούγεται σε όλη την παιδική χαρά. Φωνάζει στο παιδί της από μακριά. Είτε για να του κάνει παρατήρηση είτε για να του πει κάτι. Είναι, επίσης, εκείνη που θα την ακούσεις να φωνάζει δυνατά επιφωνήματα επιβράβευσης στο παιδί ή κάτι «ωπ» «ειπ». Είναι, τέλος, εκείνη που μιλάει με άλλες μαμάδες, αλλά είναι η μοναδική που ακούγεται από την παρέα.

Η μαμά – παιδί

Είναι η μαμά που στην παιδική χαρά γίνεται και η ίδια παιδί. Θα τη δεις να κάνει κούνια, τραμπάλα, τσουλήθρα, να παίζει ποδόσφαιρο με τα παιδιά. Και να το χαίρεται με την ψυχή της.

Η κουτσομπόλα μαμά

Από μία παιδική χαρά δε θα μπορούσε να λείπει και αυτός ο τύπος. Είναι η μαμά που ξέρει τα πάντα για τις υπόλοιπες. Για εκείνη παιδική χαρά ίσον ατελείωτο κους κους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved