Η ανάρτηση μιας μαμάς για τον αξιολάτρευτο γιο της ως «μελλοντικό μαύρο νεαρό» θα σας κάνει να σκεφτείτε

Μια ανάρτηση που αφορά όλους μας, από μία μαμά με ένα γλυκό παιδάκι που αναρωτιέται αν όλοι θα ειναι το ίδιο τρυφεροί μαζί του, όταν θα μεγαλώσει...

Η ανάρτηση μιας μαμάς για τον αξιολάτρευτο γιο της ως «μελλοντικό μαύρο νεαρό» θα σας κάνει να σκεφτείτε

«Είμαι τόσο χαριτωμένος τώρα. Ολοι σχολιάζουν το όμορφο δέρμα μου και τις αξιολάτρευτες μπούκλες μου.» γράφει η Monica Park Johnson στο λογαριασμό της στο Facebook, ως σκέψεις του γλυκού της αγοριού. «Αλλά σας ρωτώ αυτό. Τί θα γίνει όταν θα είμαι 25, το χρώμα του δέρματός μου θα είναι πιο σκουρο και οι μπούκλες μου πιο σφιχτές. Οταν θα φοράω φαρδιά παντελόνια, φουτερ με κουκούλα και καπελάκι του baseball. Θα κλειδώνετε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας όταν θα περνάω στο πεζοδρόμιο;»

Στο ποστ που συνοδεύεται από μία γλυκιά φωτογραφία του μικρού χαμογελαστού γιου της, η μαμα προβάλει το παιδί της στο μέλλον, και αναρωτιέται πώς θα είναι τα πράγματα όταν αυτό μεγαλώσει σε μια ρατσιστική κοινωνία που θα κρίνει απο την εμφάνιση. Θέτει βαθιά ερωτήματα με έναν γρήγορο τρόπο και μας κάνει να σκεφτούμε το εξης: Κάθε μεγάλος μαύρος άνδρας, ήταν κάποτε ένα γλυκό αθώο παιδάκι. Θα τον αγκαλιάσετε με την ίδια τρυφερότητα στην κοινωνία όταν μεγαλώσει; Θα αξίζει η ζωή του όσο της λευκής μαμάς του; Ή θα τον σταματάει η αστυνομία κάθε τόσο για ανυπόσταστες παραβάσεις όπως τον έγχρωμο μπαμπά του; Aυτά αναρωτιέται η μαμά του και τελειώνει την ανάρτησή της γράφοντας. «Αυτά που γράφω αφορούν όλους μας και τον τρόπο που σχηματίζουμε τις απόψεις μας για τον κόσμο και τους ανθρώπους. Τα παιδιά μας, παρακολουθούν.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved