Πιπίλα: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε;

Πιπίλα. Ένα θέμα που βασανίζει αρκετούς γονείς που αναρωτιούνται «Να δώσω πιπίλα ή να μη δώσω!». Όσοι τελικά αποφασίσουν να δώσουν πιπίλα ωστόσο έρχονται αντιμέτωποι με άλλα θέματα, όπως πότε να την καθαρίζουν, πώς να την καθαρίζουν ή ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να την αποστειρώνουν.

Πιπίλα: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε;

Έχετε αναρωτηθεί όμως, κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε μία πιπίλα; Συνήθως οι περισσότεροι γονείς αλλάζουν μία πιπίλα όταν βλέπουν ότι έχει φθαρεί αρκετά. Είναι όμως τότε η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή ή πρέπει να γίνει νωρίτερα;

Σύμφωνα με τον οδοντίατρο και ειδικό σε θέματα παιδικής στοματικής υγιεινής, δρ. Τομ Γκλας, η πιπίλα μαζεύει αρκετά βακτήρια και μικρόβια κατά τη χρήση της, από το ίδιο το βρέφος ή νήπιο. Ακόμη και όταν ένα παιδί αρρωστήσει τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται, έτσι ακόμη και όταν αναρρώσει, εάν συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πιπίλα που είχε κατά τη διάρκεια μίας ίωσης, κινδυνεύει να ξανα-νοσήσει.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------sleeping-baby-pacifier-149381

«Μελέτες έχουν δείξει ότι μία εβδομάδα είναι αρκετή για να μαζευτούν σε μία πιπίλα αρκετά μολυσμένα μικρόβια τα οποία έχουν διεισδύσει μέσα στο υλικό της πιπίλας. Επιπλέον, το πλαστικό χείλος-ασπίδα είναι εξίσου μολυσμένο. Ενώ είναι σημαντικό να πλένει μία νέα μητέρα συχνά την πιπίλα με ένα αντιβακτηριακό σαπούνι, οι μελέτες μας έχουν δείξει ότι πολλά από τα μικρόβια είναι ανθεκτικά στο σαπούνι!». Ο ίδιος συνεχίζει επισημαίνοντας, «Παρόλα αυτά, ένας καλός καθαρισμός και μία σωστή αποστείρωση, μειώνει τον αριθμό των μικροβίων. Για το λόγο αυτό, συστήνω να αλλάζεται μία πιπίλα κάθε εβδομάδα και να γίνεται καθημερινό σωστό πλύσιμο!».

Με λίγα λόγια λοιπόν, μία πιπίλα θα έπρεπε να αλλάζεται κάθε εβδομάδα, ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved